Baden in stijl - Mart
Home / Stories / Baden in stijl

Baden in stijl

We wonen tegenwoordig ook in de badkamer. Want werd baden vroeger gezien als noodzakelijke lichaamshygiëne, tegenwoordig is baden behalve luxe ook een zinnelijke belevenis. 

In onze standaard Hollandse huizen is voor een badkamer meestal niet veel ruimte vrij gemaakt. Toch is het in veel huizen vrij eenvoudig om in een grote slaapkamer een badkamer te creëren of er een zijkamer voor te gebruiken.

Baden in stijl

Het plannen van een badkamer begint met het inventariseren van alle wensen en mogelijkheden. Denk bij het ontwerpen van een nieuwe badkamer vooral niet in hokjes maar geef jezelf alle vrijheid en probeer het woongevoel en jouw stijl en sfeer ook in de badkamer door te voeren.

Baden in stijl

Glaasje bubbels

Wie er voor kiest om de badkamer naadloos te laten overlopen in de slaapkamer, moet er vooraf wel zeker van zijn dat de rest van het gezin, zoals de kinderen, geen gebruik hoeven te maken van deze ruimte. Niet is zo vervelend als jij op zaterdagavond net zit te genieten van een schuimbad en een glaasje bubbels en een van je kinderen zich klaar wil maken voor een avondje uit.

badkamer wit Badkamer zwart

Bankje in de douche

De ruimte slim benutten is hét kenmerk van een goed badkamerplan. Behalve de platte ruimte van het vloeroppervlak, heb je ook de driedimensionale ruimte in de badkamer zelf tot je beschiking. En daar komt het op aan, als het om gebruiksgemak gaat. Het is bijvoorbeeld erg handig om achter het bad een brede rand te hebben om een handdoek, boek of een glas op kwijt te kunnen. En je zult zien, je hebt ieder moment plezier van een gemetseld bankje in de douche, om op te zitten of je shampoo op kwijt te kunnen.

Bankje in douche

Bad op pootjes

Mix & match, modern en landelijk, gaan ook prima samen in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een strakke badkamer, met een betonnen vloer, gladde wanden en een bad op pootjes! Die kun je oud kopen, een gietijzeren gerestaureerd exemplaar van de handelaar in oude bouwmaterialen, maar ook nieuw gemaakt van acryl. Bedenk wel dat zo’n gietijzeren exemplaar loodzwaar is en niet zo maar in ieder huis geplaatst kan worden. Dus kijk goed of  de draagconstructie voldoende is voor een dergelijk bad! Het voordeel van gietijzer is dat het water langer warm blijft dan in een acryl bad. Heel erg leuk is dat je tegenwoordig je bad op pootjes in ieder gewenste kleur kunt laten spuiten. Even zoeken op internet naar een leverancier bij jou in de buurt.

Bad op pootjes Badkamer en een bad op pootjes

Droombadkamer

Een droombadkamer is voor iedereen anders. Laat je fantasie de vrije loop en kijk wat er allemaal kan in jouw huis. Laat je ideeën vooral niet inperken door de macht der gewoonte. Het is tenslotte jouw huis!