Back to the seventies - Mart
Home / Stories / Back to the seventies
Back to the seventies

Back to the seventies

In interieurland komen we weer helemaal terug bij de ‘70’s. En hoe leuk is het om zo’n gave retro eyecatcher in jouw landelijk interieur te hebben? Opvallende retro stoeltjes, fluwelen stoffen, warme kleuren als oker en groen. Corduroy op de bank en een booglamp als ultieme eye-catcher: bring back the seventies!

Dit zijn de seventies

Een typisch seventies interieur heeft een paar belangrijke kenmerken. Vaak staan banken en stoelen op iets uitlopende smalle houten pootjes. Warme kleuren voerden in dit tijdperk van vrijheid blijheid de boventoon. Kleuren die we tegenwoordig ook helemaal terug zien komen. Denk aan okergeel, roestoranje, petrol blauw en malachietgroen. Het kleurenfestijn gaat door in de keuken met een knallende koelkast met afgeronde randen in combinatie met houten kastjes en kokostegels op de vloer Accessoires in de vorm van grote kamerplanten, booglampen, macramé-kleedjes en afgeronde (hang)lijsten met aparte tekeningen of foto’s maken je jaren ’70 interieur helemaal af.

Corduroy

Herinner je je nog de ribstoffen in de jaren ’70? Corduroy noemden ze die. En het leuke is dat corduroy weer helemaal terug is. Als bekleding van je meubels, maar ook als wandbekleding. Klassiek en gedurfd, maar als je dan toch voor de seventies gaat, mag deze stof zeker niet ontbreken.

Back to the seventies

Retro, vintage of antiek?

Er bestaat soms nog wat verwarring over de termen vintage, retro en antiek. In het kader van het jaren ’70 interieur is het handig de begrippen even op een rijtje te zetten. Een object wordt vintage genoemd wanneer het producten zijn die minimaal twintig en maximaal honderd jaar geleden zijn gemaakt. Als het bouwjaar de heilige grens van honderd jaar overschrijdt, dan is het object antiek geworden. De term retro duidt op producten die de look van een eerder tijdperk met zich meedragen. Het zijn dus moderne ontwerpen die op basis van eerdere stijlen zijn gemaakt. Deze interieurtrend kan dus ook ‘retro’ genoemd worden, omdat de beelden die we hierbij voegen een moderne vertaling zijn van de seventies!

Mart en de seventies

Bij Mart houden we van speciaal. Daarom hebben we een paar echte seventies-modellen ingekocht; meubels die je helemaal doen denken aan de ‘70’s en die tegelijkertijd perfect passen in elk landelijk interieur. Durf jij het aan om zo’n bijzondere eyecatcher in je interieur te zetten? Een aantal van onze modellen vind je terug in deze blog, maar kom gerust eens langs om onze seventies-modellen te bekijken en vooral eens uit te proberen.