Alle dagen slippers? - Mart
Home / Stories / Alle dagen slippers?

Alle dagen slippers?

In de zomermaanden staan de woonbladen vaak vol met mensen die het druilerige Nederland verruild hebben voor een huis ver weg, in een land waar de zon altijd schijnt.

Die huizen zijn dan negen van de tien keer hip ingericht, met spullen van lokale, trendy winkels of, zo las ik laatst, men vliegt even op en neer om interieuritems op Bali te laten maken…Last but not least, lopen de bewoners het hele jaar, in hun hippe huis en tuin, rond op slippers. Want ja, altijd mooi weer hé.

Hartje zomer, kaarsen aan

Toen het weer hier in Nederland de laatste weken wat te wensen overhield, de regen kwam nagenoeg non-stop met bakken uit de hemel, en ik zo’n ‘altijd mooi weer binnenkijkreportage’ zat te lezen op de bank, vroeg ik me af of ik wilde ruilen? Want daar zat ik, begin augustus, met de kaarsen en openhaard aan, met vest en sloffen op de bank…In eerste instantie dacht ik: wil ik ook! Maar als ik er goed over nadenk, dan ben ik veel te veel gehecht aan de seizoenen hier in Nederland. Hoe koud en nat ze soms ook zijn.

Openhaard

Nieuw seizoen, nieuwe trends

Want ik begin nu langzaam aan na te denken over nieuwe kussens en plaids op de bank en wellicht komt het er binnenkort dan echt van: een nieuwe staande lamp in de woonkamer. En dan een paar mooie kaarsen erbij, openhaard aan, glaasje wijn…Natuurlijk, dat kan ook allemaal in een zomerhuis op Ibiza, maar ik geniet ervan als er een nieuw seizoen voor de deur staat, want dat betekent in Nederland ook dat je je kunt laven aan nieuwe woontrends, wat voor mij het startsein betekent voor het kopen van nieuwe items voor ons huis.

Op naar De Woonbeurs Amsterdam

Die nieuwe trends hoop ik dit jaar te gaan ontdekken op De Woonbeurs Amsterdam. En voor wie nog ruimte heeft in de agenda: op 30 september gaat dit interieurfestival van start en het duurt tot en met 5 oktober Ben je er nog nooit geweest? Dan zou ik zeker een keer gaan. Want hier zie je alles over puur, landelijk en basic wonen. Je vindt er de nieuwste Scandinavische trends, treft er ‘zelf-bouw-experts’, er zijn meubelmakers, ontwerpers, stylistes. Kortom, je ziet hier alle nieuwe trends voorbij komen als het gaat om wonen en inrichten. En het allerleukste, althans dat vind ik, de woonbladen richten er complete woonhuizen in, in de stijl van hun magazine.

woonbeurs

Woonhuizen

Zo is het More Than Classic-paviljoen dit jaar ontworpen door interior decorator Steven van Manen. Hier wordt het nieuwe klassieke wonen gepresenteerd: grootstedelijk met een vleugje glitter en glamour. Rijke stoffen en warme kleuren worden gecombineerd met een serene, lichte look. In een ander, exclusief paviljoen stap je in de sfeerwereld vol woongeluk van ariadne at Home. Elk hoekje is een idee! ariadne at Home kiest voor rozenroze en laat zien hoe deze tint steeds opnieuw spannend wordt gecombineerd. Bewonder ook de nieuwe keuken (landelijk à la 2015!) en loop over de prachtige vloer.

Aan de slag!

Kortom, zo’n dagje woonbeurs is heerlijk. Het is dé plek om wooninspiratie op te doen voor alle ruimtes in je huis. Ga kijken, voelen, proeven, doe enorm veel ideeën op, laat je verrassen en ga aan het einde van de dag doodmoe maar voldaan weer naar huis. En dan kun je thuis aan de slag. Welke nieuwe ideeën ga je daadwerkelijk toepassen in jouw interieur? Worden het die stoere, industriële lampen boven de eettafel? Of ga je de badkamer nu echt met tadelak behandelen? Komt er deze winter nu eindelijk zo’n gezellige hoekbank of laat je een styliste een ontwerpplan maken van jouw nieuwe droomwoonkamer?

Interieur wonen 2015

Woongeluk

Geluk zit voor mij niet in alle dagen slippers (een zomer lang slippers en ik ben al tevreden), maar in een huis dat thuis is, omringt door m’n dierbaren. Een huis waarin ik me zomers de koning te rijk waan in de veranda en waarin ik me in de herfst lekker op de bank nestel. Mét de openhaard en sloffen aan…Als jij hier ook gelukkig van wordt dan raad ik je echt een bezoek aan zo’n inspirerende beurs aan. Is stukken eenvoudiger dan emigreren naar een exotisch land!