10 Stylingtips - Mart
Home / Stories / 10 Stylingtips

10 Stylingtips

Hoofdfoto: Insideout.com

10 simpele tips voor een mediterraan huis

Een heerlijk koel huis, is een favoriete plek om je terug te trekken als het buiten op z’n heetst is. 10 tips om jouw huis helemaal in mediterraanse sferen te brengen.

Foto: Style-files

Tip 1:

De basis van een mediterraans huis is wit. Wit voor de vloeren, de muren én hetplafond; het zorgt voor eenheid, verkoeling en lichtheid. Bovendien zorgt wit ervoor dat het licht dat naar binnen komt, nog eens vermenigvuldigd wordt.

Foto: Bloglovin

Tip 2:

Met een neutrale basis en weinig kleur, kun je prima een mediterraanse sfeer oproepen. Je doet dit door met vormen en texturen te spelen. Subtiele details die ervoor zorgen dat het zuiderse plaatje klopt. Denk aan linnen, riet en aqua-kleurig glaswerk.

Foto: Citron

Foto: Srtapepis

Tip 3:

Wil je de zon op tafel brengen? Kies dan voor warmgeel glas of aardewerk als basis. Gekleurd glas flonkert prachtig in de zon. Het breken van het licht op het glas zorgt bovendien voor levendige kleurenvlekken op tafel.

Tip 4:

Breid het kleurpallet verder uit met geelgroen en blauw. Zo houdt je de tinten dicht bij elkaar. Geel en blauw zijn immers samen weer groen.

Foto: bloglovin

Tip 5:

Olijfhout is een zuiderse houtsoort, die je perfect in de keuken kan gebruiken voor kommen, snijplanken of slabestek. Mooi: de uitgesproken nerfpatronen.

Tip 6:

Linnen is de perfecte keuze voor je stoffering van je mediterraanse interieur.

Tip 7:

Mooi en mediterraans: rieten kruiken en schalen. Licht van kleur, met een uitgesproken textuur.

Foto: Sarahshermansamuel

Tip 8:

Om de sfeer compleet te maken, kies je voor kussens met kelimpatronen, die zorgen voor een instant zuiderse sfeer.

Tip 9:

Voor een echt riad-gevoel, mik je op een combinatie van binnen en buiten. Gebruik dus veel planten.

Foto: etsy

Tip 10:

Fan van de nonchalante bohemian-style? Creeer een stilleven aan een ladder; een olijftak, een kralenketting, enkele ruwe schijven zeep aan een touw.

Gebaseerd op stylingtips uit de Wonen Landelijke Stijl-stylinggids en styliste Mariemasureel.be.