Zon, zee en een heleboel inspiratie - Mart
Home / Stories / Zon, zee en een heleboel inspiratie
Zomerinterieur strandtent

Zon, zee en een heleboel inspiratie

Foto: Hippie Fish

Inspiratie kun je niet even oproepen. Als je erop gaat zitten wachten, komt er he-le-maal niets. Sta je op een plek waar je net niet bij je computer kunt, dan stromen de woorden ineens door je hoofd. Tenminste, zo werkt het bij mij als het gaat om schrijven. Met interieurinspiratie werkt het eigenlijk net zo. Als je ernaar op zoek bent, vind je niks. Kom je zonder verwachting ergens binnen, dan is er een kans dat je ineen keer ziet waar je al tijden naar op zoek bent. Tenminste, zo werkt het bij mij als het om interieurinspiratie gaat…

Lege plek aan de muur

Recent had ik precies zoiets. Ik heb al tijden zo’n grote lege plek aan de muur. Je weet wel, zo’n plek waarvan je totaal niet weet wat je ermee aan moet. Ergens tussen de houthaard en de piano in. En hoewel ik echt niet overal dingen aan mijn muur moet hebben, was deze plek te groot om leeg te laten. Ik heb al van alles geprobeerd: een groot canvas doek, een IXXI poster, een collage van de leukste quotes, een hertengewei. Maar helaas, het is het allemaal nét niet. Ik kan er maar niet dat yes-gevoel oproepen dat ik krijg als iets helemaal op de goede plek staat.

Foto: Haarlemcityblog

Wandtapijt Ibiza-loungesfeer

Ben ik van de week bij een supertoffe strandtent in Zandvoort. Je weet wel, zo’n heerlijke Ibiza-loungesfeer, topinrichting, leuke parasolletjes, heerlijk terrasje. En dan ineens zie je het; dé oplossing. Gewoon middenin de strandtent, vlak naast de ingang van de toiletten: Een fantastisch, eenvoudig juten vloerkleedje met een prachtig patroon. Zo’n ding dat je tegenwoordig overal kan krijgen, maar wat meestal in de kast verdwijnt omdat je toch niet zo goed weet wat je ermee aan moet.

Foto: uitpaulineskeuken.nl

Jute wandkleedje

Het stond geweldig; dat jute wandkleedje aan de muur. Een eyecatcher. Het prachtige patroon, dat normaal gesproken op de vloer een beetje wegvalt, gaf de muur echte een Ibiza-look. Zeker in combinatie met het stoere oud houten bankje dat eronder stond en de grote groene plant in een stoere pot. Dit was exact wat ik zocht: het simpele wandtapijt vult de muur perfect op!

Foto: Rosalie Haase

Creativiteit aan de muur

Gaaf om zo inspiratie op te doen op het moment dat je het helemaal niet verwacht. Op plekken waar je toevallig belandt, en die je creativiteit ineens een enorme boost geven. Natuurlijk kun je met een stapel woontijdschriften op de bank ook leuke ideeën opdoen, net zoals tijdens het surfen op Pinterest of Instagram. Maar voor mij zijn dit soort dingen toch de leukste ideeën, omdat er een herinnering aanhangt. Een bijzonder moment, een bijzondere plek. Het wandkleedje hangt inmiddels aan de muur. Het perfecte item op de perfecte plek. Ik ben er blij mee en ik heb een ding besloten; dit kleedje is hét excuus om nog veel vaker leuke tenten te bezoeken, en nog heel veel andere leuke interieurinspiratie op te doen.

Enjoy summer!