Zomerse beachhouses - Mart
Home / Stories / Zomerse beachhouses

Zomerse beachhouses

heatherschwallenberg.com

Vakantie voorbij … Een vers najaar voor de deur … Tijd voor een fijne terugblik op die heerlijke uren aan het strand en de zee.

Als er iets is wat je zorgen weg doet waaien, is het die frisse zeewind. Een paar dagen in een beachhouse, en je hebt het idee dat je weken van huis bent geweest. Blijkbaar doen die zee en dat strand wat met je. Daarom vandaag een paar mooie, inspiratievolle foto’s van beachhouses. Gewoon, om je nog even in de heerlijke zon-, zee- en strandsfeer te brengen.

foto2-beachhousesurbanara.de

Beachy blue

Welkom op de beachhouseveranda. Een droomplek, direct aan zee. Wat vooral opvalt, is hoe gaaf het blauw aansluit bij de omgeving. Het grote loungebed is gemaakt van aangespoeld hout. De tegels komen waarschijnlijk uit Portugal en zijn te verkrijgen in diverse winkels.

Trendy turquoise

Een prachtige kleur om je beachhouse mee in te richten is turquoise, ook wel zeegroen genoemd. De blauwgroene kleur is vernoemd naar het mineraal turquoise. Je hoeft natuurlijk niet meteen je woonkamer turquoise te schilderen om de vakantiesfeer in huis te krijgen. Maar pas het maar eens toe in subtiele details; zoals dat kleine, verweerde krukje met turquoise ondergrond. Of die stoere, bewerkte pot met craquelé uiterlijk. De kaarsenstandaards in diepgroene tinten en die kussens met turquoise letters. Bedenk daar een paar mooie schelpen in een glazen stolp bij, en je hebt de vakantie in huis. Ook leuk: hang een wereldkaart aan de muur met bijzondere vakantiekiekjes van de plekken waar jullie zijn geweest. Zo kun je elke dag even terugkijken op de prachtige vakanties die jullie al hebben gehad.

foto3-beach-bluemaisonsdumonde.com
foto4-trendy-turquoiseondecor-de-marieclaude.tumblr.com

Nautical

Een beetje klassiek, maar wel erg mooi, is een nautische inrichting. Met teakhout, miniatuur zeilboten, kompasafbeeldingen en andere nautische decoraties doet alles je denken aan het leven op een jacht. Een echt nautisch interieur heeft wel behoorlijk chique randjes, dus voor je beachhouse kun je misschien beter kiezen voor de ‘roeibootversie’. Een paar roeispanen aan de muur, een reddingsboei, een oude strandpaallamp en wat schelpen, en je hebt de echte zeebootsfeer te pakken.

foto5-modern-landelijk-beachhousebritmorin.com

Modern landelijk beachhouse

Je kunt het natuurlijk ook anders aanpakken. Je kiest voor de inrichting die jij mooi vindt; vervolgens pas je een paar typische beachhouse-elementen toe. Neem deze inrichting; in de basis een eenvoudige modern landelijke inrichting. Decoraties als de miniatuurzeilboot en de grote plaat van Nederland, links naast de kachel, geven deze inrichting toch net even een fijn beachhouse-sfeertje.

foto6-beachhousesfeer-in-huistumblr.com
foto7-landelijk-wonen-strandcraftiments.com

Beachhousesfeer in huis

Wil jij ook de beachhousesfeer in je huis? Begin dan eens met een paar kleine decoraties. Een dagje naar het strand kan je al helemaal in de sfeer brengen. Koop bijvoorbeeld een mooie glazen pot en vul deze tot bovenaan met mooie schelpen. Of verzamel een paar mooie takjes en zet deze in een paar oude jampotjes. Bind er nog een mooie schelp aan, en ziezo, je hebt de eerste beachhouse-elementen te pakken.