Zomerblauw past bij jou… - Mart
Home / Stories / Zomerblauw past bij jou…

Zomerblauw past bij jou…

Geel van de zon, blauw van de zee. Simpel, maar nog altijd helemaal in. Blauw is en blijft elk zomerseizoen een echte terugkomer. En dat is niet zo gek, want blauw heeft een frisse, zomerse uitstraling.

Klinkt natuurlijk prachtig. Maar wat is zomerblauw nu eigenlijk voor een kleur. Zomerblauw wordt omschreven als licht, gedempt en koel (met veel blauw). Eigenlijk een lichte, zachte pastelkleur, waarop weer diverse varianten bestaan. Blauw is de kleur van verkoeling en geeft rust. Dit maakt de kleur uitermate geschikt voor je slaapkamer of woonkamer. Natuurlijk kun je kiezen voor eenvoudig babyblauw, maar als je wat stoerder ingesteld bent, kun je beter kiezen voor jeans of delfts blauw.

foto2-zomerblauw

Decoratie

Als je besluit blauw toe te passen in je interieur, zijn de decoratiemogelijkheden eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan een jeansblauwe bank, behang met Delfts-blauwe borden, of een paar bijzondere blauwe potten. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of je kunt met blauw uit de voeten.

Funky

Vergis je overigens niet in de koele kleuren van blauw, want het kan ook heel warm en funky zijn als je het op een speelse manier door je interieur laat terugkomen in kleine details, bijvoorbeeld met een blauwige lamp of een recoulered vintage tapijt in lichtblauw tinten.

foto3-zomerblauw-in-je-interieur

Combineer!

Je kunt de verschillende tinten blauw overigens perfect met elkaar combineren. Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van zacht pastel blauw, met jeans en aqua. Lekker speels.

Grieks blauw

De kleur blauw is trouwens ook perfect om een mediterrane sfeer te creëren. Haal bijvoorbeeld het blauw-paarse van de Provence in huis, of kies voor Grieks blauw voor je kussens. Je kunt de kleur ook prima mengen met zilvergrijs tinten voor een meer oosters effect.

foto4-blauw-zomer-accessoires

Ton sur ton

Gebruik blauwe pasteltinten mooi ton sur ton en voeg wat donkerblauw of pastelgroen toe voor een krachtiger effect. Denk bijvoorbeeld aan een paar eetkamerstoelen in verschillende kleuren pastelgroen om je eettafel of een paar mooie blauw/groentinten in de kussens op je bank, zoals mintgroen, aquagroen en pistachegroen. Zo creëer je ook een fijn ton sur ton effect. Je kunt ook denken aan een verzameling keramiek in verschillende pastelkleuren die je mooi toont in een kast.

foto5-blauw-decoratie

Welk blauw past bij jou?

Blauw past in elk interieur. Donkerblauw met zilver accenten heeft een elegante rijke uitstraling op de inrichting. Een marineblauwe kleur in de slaapkamer geeft stoere look, terwijl pastelblauw zorgt voor een zachte, warme uitstraling. Er is altijd een kleur blauw die bij je past. Dus hoog tijd om de kwast te pakken en jouw blauw een bijzonder plekje in je huis te geven.

(Bronnen: foto 1: psbydeli.com, foto 2: ts.com, foto 3: instagram.com, foto 4: boho-lover.com, foto 5: bycolor.com)