Zo combineer je verschillende stijlen! - Mart
Home / Stories / Zo combineer je verschillende stijlen!

Zo combineer je verschillende stijlen!

Hoofdfoto: FonQ

Toen ik jaren geleden een beetje interesse voor mijn interieur begon te krijgen, merkte ik dat ik niet per se op één stijl viel. Bovendien had ik te maken met meubels die ik al een tijdje had, en graag wilde houden en wilde ik ook een aantal nieuwe aankopen doen. Best lastig, want hoe combineer je stijlen nou zo met elkaar dat het toch een eenheid blijft?

Je kunt mijn stijl omschrijven als warm en kleurrijk, of als retro en modern, of als… tsja, als wat eigenlijk? Het blijft een beetje gissen. En toch past het bij elkaar alsof het zo hoort. Dit komt omdat ik in plaats van de stijl, de kleur als uitgangspunt heb genomen. De hoofdkleur in ons huis is olijfgroen. Deze kleur is de basis voor alle kleuren in huis. Elke kleur die je vindt, matcht met olijfgroen. Hierdoor ontstaat een kleurrijk geheel, maar toch een eenheid die rust geeft.


Foto: Zara Home

Neutraal

Natuurlijk blijft het altijd een kwestie van smaak, dat combineren van stijlen. Sommige mensen houden van neutraal en rustig, anderen van kleurenpracht. Wanneer je stijlen gaat combineren is het belangrijk om je te richten op de eenheid, de overeenkomsten tussen de stijlen. Dit kan zijn dat je eenheid zoekt in structuren, materialen, kleuren of dat je een bepaald thema pakt.


Foto: Showhome

Neem dit voorbeeld. Op deze foto zie je industrieel gecombineerd met vintage. De keuken is nieuw en industrieel terwijl de stoelen en tafel antiek zijn. De ruimte zelf is juist weer bestaande bouw maar wel opgeknapt tot deze prachtige ruimte.


Foto: VTwonen

Dit voorbeeld is uniek. Hier zien we antiek en modern met elkaar gecombineerd. De strakke tafeltjes, stoere -industriele vloer- en antieke kist. Toch vormt de woonkamer een geheel ook al is het een mix van van alles.


Foto: Zara Home

Tip!

Als laatste nog een belangrijke tip: koop niet klakkeloos allerlei trendy producten. Denk ergens goed over na. Je kunt beter wat meer uitgeven aan iets waar je heel erg lang met plezier naar kijkt, dan iets goedkoops dat je binnen een paar maanden zat bent. Bovendien heeft het tijd nodig om je interieur te laten groeien tot iets moois, iets waar jij helemaal tevreden over bent en waar je elke dag met een thuisgevoel woont.

Kom je er alsnog niet uit? Vraag dan een gratis online interieuradvies bij ons aan! Dan spreken we jouw wensen alvast door en geven we je handige tips en trics.