Zin in voorjaar - Mart
Home / Stories / Zin in voorjaar

Zin in voorjaar

Ik heb helemaal geen hekel aan de winter. Sterker nog, ik kan intens genieten van de donkere dagen voor kerst. De haard aan, kaarsen aan, met een warm plaid op de bank.

Maar zodra 1 januari achter de rug is, heb ik het wel gehad met de lange, donkere dagen, het druilerige weer, de winterkleren, mijn witte, snotterige hoofd en het feit dat ’s morgens vroeg de lampen al aan moeten in huis. Ik heb dan gewoon een enorme behoefte aan zonlicht en fijnere temperaturen. Eigenlijk mag van mij na de feestdagen de lente wel beginnen.

Prilgroene bolletjes

Maar er gloort hoop aan de horizon. Want een blik op mijn tuin en ik zie dat de lente al een stuk dichterbij is dan ik in eerste instantie dacht. Prilgroene en bloeiende bolletjes geven al wat extra kleur aan de borders en dat zorgt ervoor dat ik een enorme aandrang voel om ook binnen aan de slag te gaan en het voorjaar alvast in huis te halen.

Plantenpot-Mart-Kleppe-voorjaar

Teer wit

En dat kan momenteel volop want er zijn heel vroege voorjaarsbloeiers te koop die je huis in een klap opfleuren: tulpen, hyacinten, narcissen, blauwe druifjes. Alles is leuk en bloeit binnen heel eenvoudig (wees zuinig met water geven, want dat zet de bollen heel snel in bloei). Een mooie Chinees-blauwe vaas is bijvoorbeeld een prachtig decor voor een bos gekleurde tulpen en in een houten kistje hebben de wortels van hyacinten of kleine narcisjes voldoende ruimte om tot grote bloei te kunnen komen. De tere schoonheid van pril groen met wit past perfect bij het begin van de lente. Een bosje Paperwhites met wat klimop, samengebonden met een stukje touw vormt een prachtig boeketje in bijvoorbeeld een glazen accubak.

Bloemen-voorjaar-huiskamer

Frisse woonkamer

Maar je kunt het natuurlijk ook gelijk goed aanpakken en drastischer te werk gaan. Een verandering die echt een groots effect geeft (en waarbij niet je hele interieur op de schop hoeft) is bijvoorbeeld een stoel opnieuw te laten bekleden in een frisse voorjaarskleur. Zachtroze, fris groen of misschien wel de nieuwe trendkleur geel? Met een paar mooie, nieuwe accessoires erbij in eenzelfde tint krijg je zomaar in een klap een hele nieuwe, frisse woonkamer.

Lentebrunch

En wie denkt dat een brunchbuffet alleen geschikt is om tijdens de Paasdagen te organiseren, heeft het mis! Een tafel vol lekkers, een schaal met zalmwrapjes, roerei, een kiwi-limoendrankje en een heerlijke yoghurttaart, doet het ieder jaargetijde goed en je haalt er niet alleen het voorjaar mee in huis maar ook je dierbare familie en vrienden.