Dé zeven interieurtrends van 2017 - Mart
Home / Stories / Dé zeven interieurtrends van 2017
landelijk bont

Dé zeven interieurtrends van 2017

Bron: vintageindustrialstyle.com

Welkom in interieurjaar 2017! Het jaar van de warme kleuren, ruige materialen en stoere stoffen. En natuurlijk het jaar vol gloednieuwe ideeën, inspiratie en natuurlijk heel veel nieuwe trends! Dit eerste blog van het nieuwe jaar wil ik jullie alvast een inkijkje geven in dé interieurtrends van 2017. Wie weet kun je jouw huis alvast een echte 2017-look meegeven. Ik wens je een inspiratievol en creatief 2017!

Trend 1: Comeback terracotta

Tijdloos, en warm; de kleur terracotta begint aan een echte comeback. Net als veel andere aardetinten trouwens. Na een periode van koelere kleuren is het weer helemaal tijd voor de warme aardetinten. Terracotta zie je dan ook overal in terug: in vloeren, meubels en gordijnen. Terracotta laat zich prachtig combineren met natuurlijk groen, okergeel, en bamboebruin, maar ook met wat koelere tinten, zoals witnuances.
landelijk wonen 2017

restylexl.nl

 

Trend 2: Kurk

In de jaren ’60 was het helemaal hot; kurk. Na lange tijd afwezig te zijn geweest in de interieurwereld, zie je dat kurk weer steeds meer wordt gebruikt als woonmateriaal; voor de vloeren en meubels, maar ook als muurbedekking. Het materiaal is ecologisch, trendy, en ook nog eens heel erg duurzaam. Voorlopig een blijvertje dus.

Interieur trends 2017

Bron: lamaisondannag.blogspot.fr

 

Trend 3: Glitter en glamour

Naast natuurlijke kleuren en materialen is het ook weer tijd voor glitter en glamour. Opvallend zijn luxe en glanzende stoffen die toegepast worden in fauteuils, banken en in raambekleding. We zagen dit veelal in luxe interieurs maar in de nieuwe trends is het helemaal niet gek om te kiezen voor een bankstel van velours. Het geeft een warme en een wat luxere uitstraling aan je interieur.

Meer glans en glamour zien we ook in de materialen van verlichting, kandelaar tot vaas. Koper zagen we de afgelopen jaren steeds meer en wordt aangevuld door brons. Brons is stijlvol en warm. Je kunt het op eigen wijze toepassen, zelfs in de keuken en badkamer. Mooi is wel om hier een eenheid in te kiezen dus om de kleur te laten herhalen. Zo krijgt het meer effect. Hip zijn oude fabrieken die worden omgebouwd tot woningen en lofts. Daar past ambacht en imperfectie perfect bij zoals in de industriële interieurs met ruwe muren en veel beton.

Blauw interieur

Bron: very.com

 

Trend 4: Zeegroen, denimblauw en turqoise

Net als in 2016 zullen ook in dit jaar de blauw/groene tinten weer helemaal hot zijn dit jaar. Het warmgroen en denimblauw geeft je huis een gave, kleurrijke touch. Prachtig te combineren met oud hout, en beton. Dit past ook perfect in een landelijke inrichting!

interieurtrends 2017

Bron: scotch-collectables.com

 

Trend 5: Urban gypsy

Kleurrijke kelimpatronen, ruige bohemian stoffen en stoere etnische prints. Voor wie gek is op de Bohemian style is 2017 hét woonjaar. De warme kleuren zijn prachtig te combineren met stoere stalen meubelstukken, cognackleurig leer en zachte en natuurlijke materialen, zoals dierenvellen. Gedurfd en warm!

kleurrijk interieur

lavieboheme.nl

 

Trend 6: Jungle in huis

Bij gebrek aan tijd, halen we tegenwoordig de natuur gewoon in huis. Kamerplanten en cactussen zijn helemaal in. De planten vragen weinig onderhoud en geven je kamer toch een fijne, natuurlijke look.

Groen licht interieur

designtripper.com

 

Trend 7: vloerkleden, vloerkleden en nog eens vloerkleden

Vloerkleden zijn razend populair! Oude kelims worden hergebruikt tot vintage vloerkleden en nieuw en oud zijn niet meer van elkaar te onderscheiden. Plat, pluizig, gekleurd of naturel: alles mag. Grote woon merken werken in derdewereldlanden samen met vrouwen die de oude ambachten uitoefenen zoals kleden knopen. Met een goed en verantwoord plan wordt zorggedragen voor deze gezinnen. Door zo’n gekleurd vloerkleed mét print in je zithoek te leggen ontstaat er in een handomdraai een totaal andere sfeer in huis.

landelijk bont

vintageindustrialstyle.com