Zelfmaakidee: een tafel op wielen - Mart
Home / Stories / Zelfmaakidee: een tafel op wielen

Zelfmaakidee: een tafel op wielen

Een tafel staat voor gezelligheid. Je zit er met de hele familie omheen, om te eten of te kletsen. Of je ‘hangt’ ernaast, heerlijk onderuitgezakt, samen met een vriendin, heerlijk onderuitgezakt en een geurende pot thee op de salontafel. 

Natuurlijk kun je je bijzettafel ook gebruiken voor die mooie fotolijsten of die prachtige vaas met bloemen. Kortom, een tafel geeft sfeer. 

Gelukkig hoeft een leuke nieuwe salon- of bijzettafel helemaal niet duur te zijn. Zo zijn er van die hippe tafels met wielen. Helemaal trendy, en bovendien eenvoudig om zelf te maken. Met een paar stoere planken steigerhout of dik eikenhout, bouw je binnen een mum van tijd een tafel die niet alleen een stoere uitstraling heeft, maar die door zijn mobiliteit ook nog eens praktisch in je interieur is.  

salontafel op wielen

tafel op wielen

Hoe maak ik een salontafel op wielen?

Om je alvast op weg te helpen, heb ik de meest eenvoudige werkbeschrijving voor je opgezocht. Je maakt de tafel als volgt: 

Werkbeschrijving

1. Zoek bij de houthandel een aantal mooie houten planken of balken uit met het gewenste formaat. Je kunt natuurlijk ook een boomstronk zoeken in het bos, die dienst gaat doen als tafeltje. Zorg in dat geval wel dat je deze goed schuurt en aflakt. 

2. Geef, indien gewenst, de planken of balken een mooi kleurtje.

3. Bevestig de planken aan elkaar met houtlijm of door een Z-figuur op de onderkant te timmeren. 

3. Bij de bouwmarkt haal je afhankelijk van of je een ronde of vierkante salontafel op wielen wilt, drie of vier wielen.

4. Bevestig deze wielen onder het blad, en je hebt je eigen salontafel op wielen gemaakt.

Tafel op wielen

Tafel op wielen

Bestaande tafel op wielen

Natuurlijk kun je ook een bestaande tafel op wielen zetten. Je kunt een paar stoere wielen kopen bij een doe-het-zelfzaak. Zorg wel dat de wielen groot genoeg zijn om de tafel te dragen. Het zou jammer zijn als je salontafel door zijn hoefjes zakt, terwijl je net je kopje thee wilt gaan drinken.  

Veel klusplezier!

(Bronnen beelden: pinterest)