'Wow' in de woonkamer! - Mart
Home / Stories / ‘Wow’ in de woonkamer!
Groene bank Wonen Landelijke Stijl

‘Wow’ in de woonkamer!

Foto: Anneke Gambon – WONEN Landelijke Stijl – © Sanoma  Media B.V.

Een tijdje terug heb ik voor het magazine WONEN Landelijke Stijl een binnenkijkreportage gemaakt bij een jong gezin. Blikvanger in dat huis was een geweldige groene bank; een echte eyecatcher in de woonkamer. Die bank, ik had hem zien staan op Instagram, was in eerste instantie de reden dat we daar een reportage gingen maken.

Veilig grijs

Ik ben gek op kleur, maar vaak wat huiverig om het zelf toe te passen. Dat zie je terug aan mijn kleding, veel grijs en zwart, én in huis, ook daar veel zwart en grijs plus wit. Daarom was ik zo benieuwd hoe deze jonge bewoonster op het idee was gekomen dat het juist deze fantastische groene bank was, want prachtig was ie, die haar woonkamer nodig had. In plaatst van de grijze waar zij en haar partner in eerste instantie voor naar de winkel gingen.

Groene accessoires landelijk wonen

Foto: Mart Kleppe

Hippe schuifdeur

Ze vertelde dat zij en haar partner van een appartement naar een nieuwbouwhuis waren verhuisd, maar dat ze dit huis nog wel helemaal naar hun smaak hadden verbouwd. Dus kwam er onder meer een hippe schuifdeur tussen de woonkamer en gang en werd er een prachtige, eikenhouten keuken geplaatst met een stoer blad. Het materiaal voor die keuken had ze uitgezocht vanaf een klein blokje hout. En datzelfde gold voor de stof en kleur van de bank!

blauwe stoeltjes

Foto: Anneke Gambon – WONEN Landelijke Stijl – © Sanoma  Media B.V.

Advies in de winkel

Omdat na de verhuizing de bodem van hun spaarpot in zicht kwam, had dit stel besloten om een groot deel van hun houten, witte meubels een andere kleur te geven in plaats van nieuw te kopen. Voor een kleuradvies gingen ze naar een interieurwinkel waar ze samen met een styliste de verftinten voor de muren, kasten en kozijnen uit hebben gezocht.

Kleur als leidraad

“En daar zagen we een foto van deze groene bank. Ik vond hem direct geweldig en mijn partner gelukkig ook.” In de winkel werden een stuk of wat stofstalen bekeken, waaronder dus die ene groene tint. En ter plekke besloten ze er gewoon voor te gaan. In plaats van veilig grijs werd het dus spannend en prachtig groen. En die bank zorgt nu voor geweldige, sprankelende touch in de woonkamer. De groene tint laat de bewoonster op een subtiele manier terug komen in de kussens, een paar accessoires en de planten. “Deze kleur is eigenlijk een soort leidraad in onze woonkamer geworden zonder al te veel aanwezig te zijn.

Roze fauteuil

Foto: Mart Kleppe

Wow!

Nu hoef je natuurlijk niet direct een groene bank te gaan kopen. Maar stel, je gaat op pad voor nieuwe meubels. Vraag dan eens advies in je woonwinkel over jouw stijl en de kleuren die daar goed bij passen. Kies niet te snel voor veilige tinten want misschien is een fauteuil in een zachtroze kleur of een bank in ijsblauw uitgevoerd juist wel de kers op de taart die jouw woonkamer een geweldig wow-effect geeft!