Woontrend: koper - Mart
Home / Stories / Woontrend: koper

Woontrend: koper

Een van de meest overheersende trends in het interieur dit najaar zijn de koperen woonaccessoires. Je kunt geen woonblad openen of de koperkleuren vliegen je al om de oren.

En dat is niet zo gek. Want koper is een veelzijdig materiaal; het heeft een industriële en tegelijkertijd warme uitstraling, en het past in vrijwel elk interieur.

Koper heeft een stoere en industriële uitstraling. De warme tint laat zich prachtig combineren met rustieke, zachte basiskleuren en natuurlijke materialen. Hierdoor past de kleur ontzettend goed in elk interieur. Koper is een vrij sterk aanwezige trendkleur. Het is daarom vooral mooi om deze kleur terug te laten komen in de accessoires. Hou je van een beetje gek en wil je echt vol voor deze kleur gaan? Ook dat is geen probleem, want er zijn tegenwoordig zelfs koperkleurige meubels op verkrijgbaar.

Kussens

Je kiest voor koperen accessoires, maar je wilt dat het er niet te dik bovenop ligt; dan zijn deze kussens helemaal voor jou. De prachtige combinaties van koper met basiskleuren als wit, grijs en bruin geven je kamer direct een zachte, winterachtige uitstraling.

kussens koper

kopertinten

Manden

Handige én hippe opbergers; de koperkleurige draadmanden. Ideaal voor dat losliggende stapeltje tijdschriften of voor de rondslingerende shampooflessen in je badkamer. De warme koperkleur maakt van deze mand een echte eyecatcher.

kopertinten

Lampen

Toe aan een nieuwe blikvanger in je interieur? Deze koperlampen geven je interieur gelijk een warme en trendy uitstraling. Gaaf tegen een zwarte muur. Natuurlijk kan het ook wat minder extreem, zoals de lamp bij dit heerlijk zachte bed vol kussens.

Lampen koper lampen koper

Kandelaars

Laat die decembermaand maar komen. Met deze prachtige kandelaars ben jij helemaal klaar voor de donkere dagen. Het spiegelachtige effect van het koper laat het licht van de kaarsjes nog mooier stralen.

Koper

Dienbladen

Handig of stoer: dit koperen dienblad kun je inzetten als accessoire of gewoon als handig presenteerblaadje.

koper tinten

Meubels

Beetje overdone, maar wel heel erg leuk; een bed met een koperen frame. Natuurlijk is dit een typisch voorbeeld van het verregaande enthousiasme van interieurontwerpers. Maar alsnog erg grappig om naar te kijken.

(bronnen: 101 woonideeen, jouwwoonidee, leenbakker)