Wonen in warm wit - Mart
Home / Stories / Wonen in warm wit

Wonen in warm wit

Wit is de basiskleur van veel modern landelijke interieurs. En dat is niet zo gek; want wit staat voor openheid, frisheid en ruimte. Bovendien is het prachtig te combineren met oud hout en natuurlijke aardetinten.

wonen warm wit

Landelijk wonen wordt vaak geassocieerd met grijze tinten en basale aardetinten. Toch zie je steeds meer witte elementen in landelijke interieurs. Denk maar aan krukjes en banken in helderwitte tinten, stoere witte servieskasten tegen een donkere muur of warm witte kleden op de grond.

wonen warm wit

Wit is een rustige kleur, die makkelijk te combineren is met andere kleuren. Door een paar witte meubelstukken of witte potten te plaatsen in je interieur, geef je je landelijke interieur direct een grappige en luchtige schwung. Te veel donkere kleuren kan namelijk al snel zwaar aanvoelen.

wonen warm wit

Maak zelf je meubelen wit

Je hoeft natuurlijk niet gelijk van alles te gaan kopen. Begin eens met rond te snuffelen op brocantemarkten. Soms loop je daar ineens tegen een authentiek meubelstuk aan dat geen mooie kleur heeft, maar dat je toch raakt. Mijn advies: laad het in je auto en ga ermee aan de slag. Door een brocante meubelstuk een fris en wit verfje te geven, creëer je binnen een mum van tijd een hippe brocante kast of tafel. Houd er wel rekening mee dat er ook verschillende kleuren wit zijn. Zo is roomwit warmer dan ‘gewoon’ wit. En een matte verf toont heel anders dan zijdeglans of hoogglans. Materialen die mooi zijn in combinatie met witte landelijke meubels zijn robuust aardewerk, oud hout en zilver.

wonen in warm wit

wonen in warm wit

Kleurrijke accessoires in wit interieur

Wanneer je hebt gekozen voor een witte basiskleur in je huis, creëer je afwisseling door een stoere donkere vloer of een grijze gietvloer. Een wand geschilderd in taupe, pastelroze of antracietgrijs geeft direct een warm accent. Je kunt natuurlijk ook beginnen met kleinere elementen in het wit. Denk aan een witte schommelstoel, grote witte vazen of witte fotolijstjes.

Witte meubelen kun je overigens ook prachtig combineren met woonaccessoires in natureltinten. Wanneer je meer houdt van een druk dessin of felle kleuren, zet ze dan tegen een witte achtergrond; juist dan komen je kleurrijke accessoires het beste uit.