Warme lichte materialen - Mart
Home / Stories / Warme lichte materialen

Warme lichte materialen

Als er één volk is dat weet wat gezelligheid en warmte is, zijn het de Zweden. Hun interieurstijl heeft zich helemaal aangepast aan de lange, donkere winterdagen die elk jaar weer onvermijdelijk voor de deur staan.

Door hun hagelwitte en frisse interieurs met warme landelijke accenten houden ze het deprimerende donker elk jaar weer buiten de deur.

Sfeer is kleur. Tenminste, dat denken veel mensen. Maar wie echte gezelligheid in huis wil brengen, hoeft helemaal niet per definitie te gaan voor kleur. Hoewel de grijstinten en diverse bruin- en groentinten wel vaak gebruikt worden, passen deze tinten lang niet bij iedereen. Daarnaast is het een grote misvatting dat helderwit zorgt voor kilheid en koudheid in het interieur. Wanneer je wittinten combineert met de juiste natuurlijke materialen, kan dat juist een prachtige warme wintersfeer geven.

Warme materialen

De echte interieurspecialisten op het gebied van wittinten zijn de Zweden. De frisse witte Zweedse interieurstijl wordt ook wel arctic fresh genoemd. Deze stijl dankt zijn naam aan de lichte en frisse uitstraling, die direct doet denken aan een dikke laag vers gevallen sneeuw. En het gekke is, dat een laag dikke sneeuw er totaal niet koud aandoet. Integendeel. We laten ons maar al te graag inspireren door deze warme wollige winterdeken.

 

wit badkamer

Witte basis, natuurlijke accenten

Het Zweedse, landelijke interieur kenmerkt zich dan ook door een prachtige witte en frisse uitstraling in combinatie met warme natuurlijke accenten. Het sobere, frisse dennengroen, de bruinachtige dennenappels en de zachte materialen, zoals wol en rendierhuiden geven de witte basis direct de warme uitstraling die het nodig heeft.

 

wit

Zelf aan de slag!

Wanneer je in je eigen interieur aan de slag wilt met deze Zweedse inspiratie, is het belangrijk dat je eerst een lichte of witte basis creëert. De enige optie is om rigoureus met de verfkwast aan de slag te gaan. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om te beginnen met één specifieke ruimte. Zo kun je voorzichtig beginnen en langzaam ontdekken of deze stijl ook écht bij je past.

 

Natuurlijke accessoires

Wanneer je eenmaal een witte, neutrale basis hebt, kun je deze naar eigen wens invullen. Wel is het belangrijk dat je vasthoudt aan lichte tinten, zowel in je meubilair als in de accessoires. Verder geldt; probeer de kunst van de natuur te ontdekken. De natuur biedt ons vaak de meest mooie en unieke accessoires. Een mooie, grillige tak, een zacht dekentje mos, een paar grote dennenappels, of, voor de echte geluksvogels, een net afgevallen reegeweitje. Daarnaast is het altijd leuk om regelmatig Pinterest af te blijven struinen. Omdat de pins elke keer vernieuwd worden, ontdek je altijd weer nieuwe originele ideeën en bijzondere inspiratie. Door veel bezig te zijn met je interieur merk je dat je steeds meer weet wat je mooi vindt en wat past bij wie jij bent.

accessoires

DIY houten kerststerren

Om je alvast en voorzetje te geven, ben ik even op zoek gegaan naar een bijzondere natuurlijke accessoire. Nu de kersttijd nadert, zie je op Pinterest de meest leuke decoratie-ideeën voorbijkomen. En omdat ik zo enthousiast ben over de eenvoud van deze ideeën, wil er in elk geval één met jullie delen. Deze prachtige en tegelijkertijd eenvoudige houten kerststerren kun je overal in huis neerleggen of ophangen voor decoratie. Heb je de smaak te pakken? Dan kun je ook gaan voor een grote variant van de kerstster. Hang de ster bijvoorbeeld aan een groot rood lint aan de deur of zet de ster voor het raam. Succes!

Voor een uitgebreide beschrijving kun je terecht op www.craftriver.com.

houten sterren