Wintertuin - Mart
Home / Stories / Wintertuin

Wintertuin

Elke winter ligt de tuin er verlaten bij. Op de grond vind je nog wat spaarzame resten van kapotgevroren bloemen en het gras vertoont lichtbruine plekken.

Een eenzaam en desolaat gezicht. Totdat ik me realiseerde dat de winterse natuur eigenlijk prachtig is en mijn tuin het simpelweg verdiende om ook in die tijd van het jaar te stralen. Hoog tijd om aan de slag te gaan dus. Want zeg nou zelf, het is toch heerlijk om met je vrienden in een dikke wintertrui en snowboats bij een knapperende buitenhaard te staan, terwijl je oude verhalen oprakelt uit een ver verleden? 

Wintertuin

Wintertuin

Bont, bont en nog eens bont …

Hoewel de hulst natuurlijk prachtige rode bessen heeft, moet je het tijdens de winter niet hebben van bloeiende bomen en kleurige planten. Daarom is het handig wat (natuurlijk) decoratiemateriaal te verzamelen voor jouw wintertuin. Een typisch wintermateriaal is natuurlijk bont. Een stel eenvoudige kussens van (uiteraard) nepbont in een oude schommelstoel, een bonten kleedje op de veranda en een grote schaal met kaarsen op die oud houten tafel zorgen al voor een echt wintersfeertje. Natuurlijk mag ook de vuurkorf niet ontbreken. ’s Avonds met z’n allen rond het wintervuur moet in onze ‘milde’ winters toch echt kunnen. Leuk idee; als je de vuurkorf niet gebruikt, kun je hem vullen met groene dennentakken, dennenappels, rode besjes en kerstboomlichtjes. Geeft een leuk en gezellig effect tijdens de donkere winterdagen. 

houten decoratie

Hout

Hout geeft niet alleen een heerlijke wintergeur, maar het kan ook gebruikt worden als decoratiemateriaal. Een eenvoudige stapel houtblokken geeft je tuin direct een winterse uitstraling. En wat dacht je van een robuuste tafel van eikenhouten balken, gecombineerd met lage houten stoelen? Met zo’n heerlijk winterplekje kun je zelfs, met een glaasje glühwein, in de sneeuw genieten van je tuin. Leuk ideetje; tik een paar oude houten ski’s op de kop en zet deze tegen de muur van je schuurtje aan. 

En wil je weer naar binnen? Hang dan je laarzen gewoon even op aan deze stoere houten kapstok. Welkom in jouw wintertuin!

Wintertuin