Wie durft? - Mart
Home / Stories / Wie durft?

Wie durft?

Foto: Chesterfield Fashion

Stoere tinten

2019 gaat een kleurrijk jaar worden! Nou zagen we kleur al volop in het interieur, maar het gaat in 2019 allemaal wat stoerder worden. Pasteltinten bijvoorbeeld zullen wat zwaarder worden aangezet. Zo zal pastel-roze plaats gaan maken voor een meer oranjeachtige tint die peach wordt genoemd en we gaan meer lila tonen terugzien in het interieur. Gewaagd, vind je niet?


Foto: Boca do Lobo

Mode & wonen

De interieurbranche loopt altijd wat achter op de modebranche. Meestal volgt wonen de modetrends een jaartje later. Dat geldt voor zowel de grafische prints, de materialen en uiteraard ook de kleuren. Dus ga je tinten die in de fashion al volop aanwezig waren dit jaar terug zien in de interieurzaken.


Foto: Italian Bark

Terracotta!

In 2018 zag je terracotta al volop in de mode, Zara had vorig jaar een geweldig pak in die tint in het rek hangen en het fashionmerk Armed Angels voegde jurken in diepe roesttinten aan de collectie toe. En nu is dus het interieur aan de beurt. Want terracotta is de kleurtrend van 2019!


Foto: DeCora pra vida

Gewaagd!

Let maar op, want je zult veel bruintinten zien, beige, warm rood (robijn) in gewaagdere, warme kleurcombinaties. Picture this: donker paars in combinatie met bijvoorbeeld donkergroen en okergeel! En deze warme tinten ga je dit jaar niet alleen nadrukkelijk terugzien in de woonaccessoires, ook de muren worden meegenomen in deze kleurtrend.


Foto: Livingtomorrow

Handgemaakte items

Terracotta oogt heel authentiek en doet het daarom goed in zowel landelijke als wat moderne interieurs. Deze kleur en de meer oranjeachtige tinten zie je veel in combinatie met etnische printen. De kleuren staan voor eenvoud en de charme van handgemaakte items. En net zoals bij alle andere tinten heeft terra een uitgebreid spectrum en waait het van zacht lichtbruin naar koraalrood tot vurig donker oranje!


Foto: @photographer_anouk

Aardse tint

Terracotta is een echte aardse tint die heel erg goed past bij de trend van new rituals. Het ritueel van rust creëren in je huis doe je niet alleen door dingen weg te halen, het less is more principe of het hele huis wit te maken. Maar ook door tinten als peach en terra te combineren met intens warme metalen zoals brons en koper.


Foto: Woonaccessoires.nu 

Warm en natuurlijk

Terra wordt de hit van 2019 en is een prachtige kleur die je het beste kunt combineren met andere natuurlijke kleuren en materialen, denk bijvoorbeeld aan een wollen vloerkleed, een houten eettafel, leren meubels en veel, heel veel planten. Laat je inspireren door de mooiste en kleurrijkste foto’s of kom langs in onze showroom!


Foto: Amara