We’re going to Ibiza - Mart
Home / Stories / We’re going to Ibiza

We’re going to Ibiza

Foto: Nomad Bubble

Strakblauwe luchten en een stralende zon. Ramen wijd open, voiles wapperen licht in een zachte zomerbries. De tuintafel heeft een prominente plek gekregen, de loungehoek op het balkon is ingericht. Wat is het leven toch fijn als het zomer is, en je lekker veel buiten leeft.

Foto: Planet-Deco

Nu je het najaar toch voorzichtig voelt naderen, wil je niets liever dan dat heerlijke zomergevoel nog even vasthouden. Het perfecte moment om te kiezen je huis een beetje in Ibiza-sfeer te brengen; lekker licht, zonnig en vooral heel veel gebruik maken van natuurlijke materialen.

Foto: Bluevalleylightning

Over de Ibiza-stijl

Ben je er klaar voor? Dan gaan we aan de slag. Eerst even over de stijl zelf; kenmerkend voor de Ibiza Style zijn de kleurrijke, authentieke spullen, stoffen en materialen en de bohemiensfeer. Je ziet vaak een mix van culturen: Marokkaanse, Balinese, Indiase en Zuid-Amerikaanse meubels en accessoires. Belangrijke inspiratiebronnen zijn de natuur en de hippiesfeer. Deze elementen zorgen voor een ultiem gevoel van vrijheid en creativiteit.

Foto: Roomed

Er zijn vier belangrijke elementen die je in elk Ibiza-huis terugziet:

#1 Wit als basis

Een echt Ibiza huis heeft een basis van tadelakt of leisteen op de muren in combinatie met veel wittinten. De kleuren vind je vooral in de accessoires, of de meubelstukken. Dat betekent dat je voor een Ibizahuis vooral een heleboel witte verf in huis moet halen; voor muren, plafonds én vloeren. Kleurtip: Kies voor de kleur Powder, Shade, Bianco of San Saccaria (niet helemaal wit) van Carte Colori.

#2 Veel licht

In elk Ibiza huis zie je veel licht naar binnen schijnen, dit maakt de ruimte ontzettend prettig om in te verblijven. Je kunt dus kiezen voor grote, open ramen, voorzien van zachte, voile gordijnen of luiken. Maak ook gebruik van planten om weer wat schaduwen in huis te creëren.

Foto: Roomed

#3 Natuurlijke materialen en elementen

Iets wat niet mag ontbreken in een Ibiza style interieur zijn houten meubels en accessoires. Deze vormen een mooi contrast met de lichte basis en zorgen ervoor dat er een relaxte natuurlijke sfeer ontstaat in huis. Denk aan een stoere rustieke houten eettafel, houten salontafel, houten bed, houten bankje, noem maar op. Ook gevlochten riet of rotan passen heel goed in de Ibiza style. Een mooie rieten wasmand of opbergmand, gevlochten vloerkleed, een bamboe ladder of een stijlvolle rieten hanglamp.

Foto: Idyloghim

#4 Houten plafond

Tenslotte is een houten plafond een opvallend element in vele Ibiza huizen. Helaas kan je dit niet altijd in huis halen, maar een plafond met ornamenten is ook een mooi alternatief.