Welke houten keuken heb jij op je verlanglijstje staan? - Mart
Home / Stories / Welke houten keuken heb jij op je verlanglijstje staan?

Welke houten keuken heb jij op je verlanglijstje staan?

Wij zijn er dol op; stoere houten keukens. Hoe natuurlijker de uitstraling, des te beter. Combineer dat met een betonnen of een rvs-aanrechtblad en de meest knusse plek in huis is een feit.

Of je nu in een oud jaren ’30 huis woont of gekozen hebt voor een gloednieuwe woning in een nieuwbouwwijk; een houten keuken geeft je huis direct een sfeertje. Om je alvast op weg te helpen, zijn wij op zoek gegaan naar vijf mooie houten keukens die jou kunnen inspireren. Welke keuken is een must-have op jouw verlanglijstje? Welke past perfect in jouw landelijke stijl?

landelijke keuken franse stijl

Foto: Frenchyfancy

#1 Vleugje Frans

Als je dol bent op het Franse platteland, val je waarschijnlijk als een blok voor deze keuken. De keuken is gemaakt van verweerd eikenhout, dat wordt afgewisseld met moderne strakke materialen, zoals de afzuigkap en het rvs-fornuis. De pannetjes boven het aanrecht zorgen voor de landelijke touch.

landelijke keuken boerenstijl

Foto: Knackweekend

#2 Weerbarstig boerenleven

Zie jij jezelf al een biefstukje bakken op dit heerlijke fornuis? In deze keuken kun je helemaal los gaan, wat betreft je kookkunsten. Het hardstenen aanrechtblad is overal tegen bestand. En zijn die prachtige geglazuurde tegeltjes achter het fornuis je al opgevallen? Elk tegeltje is handgemaakt, en daardoor uniek. Aanwinst in je keuken!

landelijke keuken warm bretons

Foto: Parati

#3 Warm Bretons

Waar is de gebraden kip en de oude kaas? Deze keuken lijkt helemaal gemaakt voor liefhebbers van de oud Franse stijl. Het oude verweerde hout, het robuuste aanrecht en de streng met uien aan de wand. Here we come, la douce france.

landelijke keuken industriële loft

Foto: Ruralgirl

#4 Lichte loft

Wie zegt dat een industriële loft niet kan samengaan met een oud houten keuken? Deze lichte keuken van sloophout past perfect in een stadse omgeving. Een leuk aardewerk servies op de planken en een paar industriële lampjes boven het aanrecht, et voila, je hebt je loft een stukje geschiedenis gegeven.