Weg met de winter blues! - Mart
Home / Stories / Weg met de winter blues!

Weg met de winter blues!

Alle kerstversiering zit weer keurig opgeborgen in dozen op zolder. Het huis is opgeruimd, maar ook een beetje leeg. Dat is natuurlijk niet zo gek na al die feestelijkheden, decoraties, bloemen, kaarsen, kerststerren en al dan niet een versierde boom in de woonkamer. Zo’n leeg huis kan je zo maar de winter blues bezorgen. Maar zo’n opgeruimd huis biedt ook weer tal van nieuwe decoratiemogelijkheden.

Probeer eens met een andere blik naar je interieur te kijken en laat je inspireren door kleine details en het mooie winterlicht. Grijp deze kans en ga je huis gezellig maken met nieuwe spulletjes of ga schuiven met je meubels, zodat de woonkamer helemaal nieuw aanvoelt. Januari en februari zijn meestal wat somber, koude en natte maanden, dus het is fijn om in huis een warme sfeer te creëren. Want daar word je vrolijk van! Weg met die kale woonkamer, welkom nieuw interieur!

interieur-winter-blues

Andere inrichting

Je kunt met de meubels die al in je woonkamer staan een heel andere inrichting neerzetten door alles op een andere plek te zetten. Zet je bank aan de andere kant van de kamer, verplaats je televisie en zet de tafel op een andere plek. Ben je blij met het resultaat? Super! Blijkt deze ‘verbouwing’ eigenlijk niet helemaal uit de verf te komen of niet praktisch te zijn? Dan zet je alles gewoon weer terug. Je hebt geen kosten gemaakt én je waardeert je woonkamer nu nog méér dan hiervoor.

kast-inrichting

Persoonlijk stilleven

Wie niet zit te wachten op al dat geschuif en het met kleine gebaren wil doen, volgen hier een paar tips. Verzamel een aantal persoonlijke dingen die qua sfeer, stijl of kleur heel goed bij elkaar passen, zoals vondsten uit de natuur. Leg ze op een mooie schaal en zet die op een goed zichtbare plek in de kamer. Zo’n stilleven van herinneringen zorgt direct voor sfeer.

Ingelijst

Fraaie prenten hoef je niet per se op te hangen. Zet er eens een paar bij elkaar, bijvoorbeeld zwart-wit tekeningen, op een bijzet- of wandtafel en je zult zien wat een mooi effect dat heeft. Fraaie lijsten versterken elkaars vorm.

Niets is fijner dan wanneer ’s avonds alle rommel aan kant is, op de bank te kruipen onder een warm plaid. Kies voor verschillende plaids in een tint of met dessins die bij het interieur passen, dat oogt sfeervol en rustig. Een paar mooie, zachte kussens erbij maken het plaatje af en de loungeplek helemaal perfect.

wonen-winter-blues

Zilvergloed!

Kerst mag dan misschien achter ons liggen, dit betekent niet dat je huis geen vleugje glitter of glamour mag hebben. Een zilverlaagje geeft je interieur een enorme boost! Het sfeeridee is simpel en geeft een groots effect. Je hebt eigenlijk alleen maar een potje acryl zilververf en een goede primer nodig. Dankzij die primer kun je op elke ondergrond verven: terracottapotten, een lelijk tafelblad, een oude houten schaal, maar ook metaal of plastic kun je met zilververf (of koper!) onder handen nemen.

Lekker shoppen

Heb je helemaal geen zin in al dit doe-het-zelf gedoe? Dan kun je natuurlijk ook gewoon lekker te gaan shoppen. Dit is dé tijd (want uitverkoop) om rond te kijken in woonwinkels en nieuwe accessoires aan te schaffen om je woonkamer meer aan te kleden.

(Bron: martkleppe.nl)