Wasmand - Mart
Home / Stories / Wasmand

Wasmand

Een mooi interieur zit hem in de details. Klinkt natuurlijk logisch. Maar in elk huis heb je te maken met van die noodzakelijke accessoires, die je soms moeilijk ‘mooi’ kunt maken.

Hoewel; er zijn trucjes voor om zelfs de meest afgezaagde huishoudaccessoires toch een mooi interieurtintje te geven. Neem nou die wasmand …

Ik heb het ooit zonder willen doen. Gewoon, omdat ik de wasmand zo’n lelijke toevoeging aan mijn interieur vond. Maar ik kan je vertellen dat ik snel genezen was van dat idee. Het gevolg van de ‘wasmand-vrije’ periode was vrij dramatisch. Mijn leven zonder wasmand eindigde in rondslingerende sokken, losliggende stapeltjes kleding, en uiteindelijk een hele stapel vieze was voor de wasmachine. Geen goed idee dus. Maar hoe vond ik een wasmand die zowel praktisch was, als mooi in mijn interieur?

wasmanden

wasmand

Rieten wasmand

De oplossing? Pinterest. Hier vind je de meest leuke, grappige, creatieve en mooie ideeën om van jouw wasmand een echt stijlvol accessoire te maken. Neem nou deze oude rieten mand. Met het stoere uiterlijk lijkt deze mand direct uit een huis in de binnenlanden van Bali te zijn gehaald. Prachtige combinatie ook met de oud houten planken in de badkamer en een natuurstenen wasbak. En bovendien een ideale en stijlvolle oplossing voor je vieze was.

wasmanden

rieten wasmand

Laundry bucket

Houd jij van stoer? Dan is een metalen laundry bucket vast helemaal jouw ding. Je kunt de metalen emmers eenvoudig op de kop tikken via internet. Wanneer je kiest voor een oud exemplaar, zorg er dan wel voor dat je een goede waszak in de emmer hangt. Het oude metaal geeft vaak af, wat voor lastige vlekken in je was kan zorgen.

wasmanden

wasmand

wasmanden

Draadstalen mand

Helemaal hip zijn de draadstalen manden. Deze manden bestaan als het ware uit gevlochten metaal. De manden zijn erg mooi te combineren met een badkamer in Zweedse stijl. Enig nadeel; je was blijft zichtbaar in deze manden.

Draadstalen mand

Draadstalen mand

In de kast

Wil je de wasmand helemaal wegwerken? Zorg dan voor wat extra ruimte in je kast. Koop een paar passende manden voor onder in de kast en label deze met ‘sokken’, ‘ondergoed’, ‘kleurenwas’ en ‘witte was’. Elk gezinslid helpt op die manier met het sorteren van je was. Bovendien is de vieze was mooi weggewerkt achter de kastdeuren.

wasmanden Draadstalen mand

En nog meer ideeën

Natuurlijk zijn er nog talloze andere ideeën te verzinnen om je was zo handig mogelijk uit het zicht op te bergen. Breng zelf maar eens een bezoekje aan Pinterest.com, en laat je inspireren door de grappigste, leukste en meest creatieve ideeën om je was op te bergen. Je zult zien dat het loont.