Warme winterplekjes - Mart
Home / Stories / Warme winterplekjes

Warme winterplekjes

Het duurt nog eventjes, maar de winter komt er toch echt aan. Dat betekent dat de kaarsen weer uit de kast kunnen en het huis weer flink verwarmd mag worden. En dat doen we natuurlijk  niet alleen met het opporren van onze kachel. Maar ook met het uitstallen van de mooiste accessoires. Op zoek naar de warmste winterplekjes van deze winter.

Trek je laarzen maar aan en ga eens lekker op pad. Tijdens een flinke herfstwandeling kunnen je kids hun energie kwijt en kun jij op strooptocht in de natuur. Het bos ligt momenteel vol met de mooiste accessoires. Denk aan mooie takken en bladeren, die je kunt gebruiken als decoratie in je huis. Maar ook eikels en kastanjes lenen zich altijd prima voor kleine stillevens. Ook altijd mooi; een eenvoudige vaas in natuurtinten, gevuld met een aantal kale takken. Door de eenvoud leg je de nadruk sterk op de natuurlijke vormen en kleuren van de takken. En komt de kerst dichterbij? Dan kun je de takken versieren met kleine sterretjes of kunstsneeuw.

Warme winterhoekjes

Bessentakken

Ook altijd sfeervol in huis; een paar takken met rode besjes. Prachtig te combineren met een oude waterkruik of een pot van natuursteen. Zo’n simpele tak kan een klein hoek in de kamer al snel veranderen in een toverachtig winterhoekje. Zorg dat je niet teveel takken in één pot zet. Dan verdwijnt het delicate effect.

Warme winterhoekjes

Oud hout

Het blijft mooi; die oud houten bankjes of bijzettafeltjes. Maak een knus en landelijk winterhoekje door er een paar tijdschriften of oude boeken op te leggen. Combineer dit met en lekker plaid en zet je kop koffie ernaast. Je zult zien dat je niet meer uit je stoel te krijgen bent.

Warme winterhoekjes

Warme winterhoekjes

Kaarsen

Tijdens de donkere wintermaanden heb je extra behoefte aan warmte en licht. Een paar mooie kaarsen zorgen voor een romantisch zacht en flakkerend licht op de koude winteravonden. Een groot dienblad vol met kaarsen in dezelfde kleur zijn een ideale manier om de donkerste hoekjes in je kamer even flink op te lichten. Zorg trouwens wel dat je de kaarsen zoveel mogelijk in dezelfde tinten houdt. Anders wordt de uitstraling van je knusse hoekje al snel rommelig. Natuurtinten als grijs, taupe en bruin zijn altijd eenvoudig te combineren met elkaar.

Warme winterhoekjes

Knus winterhoekje

Wanneer jij je persoonlijke knusse winterhoekje wilt maken, is het belangrijk dat je het eenvoudig houdt. Gebruik niet teveel accessoires en zorg voor eenheid in kleur en tint. Hierdoor krijgen de accessoires die je gebruikt de aandacht die ze verdienen. Bovendien houdt je het op die manier lekker rustig in je kamer en kun je volop genieten van die gezellige winteravonden.

(bron hoofdfoto: g-style, pinterest)