Keukeninspiratie! - Mart
Home / Stories / Keukeninspiratie!

Keukeninspiratie!

FOTO: Hale Mercantile

De keuken is het centrum van het huis. Tenminste bij ons. Hier doen we spelletjes, er wordt gekleurd, geknutseld en met lego gespeeld, koffiegedronken en gegeten. En zelfs onze gasten weten de weg naar de keuken altijd snel te vinden.

Omdat de keuken het familiedomein bij uitstek is, vind ik het een uitdaging om er altijd wat gezelligs van te maken. Om de paar weken verschuif ik wat, maak een extra gezellig hoekje, of kies juist weer voor een wat cleanere uitstraling.

Het zit in de kleine dingen; een paar kruidenpotjes in een aardappelkistje op het aanrecht, de potjes in een stalen mandje of een enorme citroenplant die in de hoek van het aanrecht prijkt. Juist deze kleine veranderingen geven mijn keuken elke weer een nieuwe (verrassende) look. Heb jij ook zin om jouw keuken weer even een verfrissende look te geven? Lees dan onderstaande ideetjes en doe jouw inspiratie op.

Houten kaasplanken

Ze blijven hot, de houten kaasplanken. En dat is niet zo gek ook, want je kunt er vreselijk leuke dingen mee doen. Zet ze voor elkaar neer op het aanrecht, hang ze op aan een haakje of maak er fantastische borrelcreaties op. Ook een superleuk idee; schroef een paar oude kaasplanken op de muur. Zo ontstaat er een supergave en unieke wandcreatie.

FOTO: honestlyWFT

Verse kruiden

Verse kruiden ruiken niet alleen erg lekker, ze geven je keuken ook even een frisse boost. Bovendien is het ideaal om altijd verse kruiden bij de hand te hebben. Zet de kruiden bijvoorbeeld in eenvoudige terracotta potjes in een oud houten laag kistje of in een antiek Frans kistje met handvat op je aanrecht of op een kastje. Wanneer je niet zoveel ruimte hebt op je aanrecht, kun je de kruiden natuurlijk ook ophangen.

FOTO: ourvintagehomelove.blogspot.nl

Citroenplant

Een van de mooiste planten voor in je keuken is de citroenplant. Deze hoge plant, met verse gele citroenen is een eyecatcher op zich. Heb je een donker geverfde wand in je keuken? Zet de citroenplant daar dan voor. De knalgele citroenen vormen een prachtig contrast met je donkere muur. Je kunt de plant ook in een grote pot op je eetkamertafel zetten. Verrassend, en ook nog eens onderhoudsarm.

FOTO: gypsypurplehome

Wagondelen

Heb je een strakke witte keuken? Een paar oude wagondelen of douglasplanken met bast, kunnen je keuken een prachtige authentieke look geven. Vul de planken met wat effen wit servies en een paar potjes met kruiden. En voilà, laat die gasten maar komen!

FOTO: Cotemaison