Vandaag is groen… - Mart
Home / Stories / Vandaag is groen…

Vandaag is groen…

Toen ik een aantal jaren geleden in dit huis kwam wonen, hebben we ons suf gepiekerd over de kleuren die we wilden gebruiken. Ik bedoel, de kleuren die je kiest zorgen toch echt voor de basisuitstraling van je huis. In die tijd ontdekte ik echt mijn eigen stijl; dat ik houd van warmte, aardse tinten, van een beetje bohemien gecombineerd met strakke elementen en een Zweedse touch. Dat warm gekleurde grootse boeketten bij mij passen, en dat ik graag over ‘kleurgrenzen’ heenging. En dat mijn favoriete kleur groen was.

Niet trendy

Nu, een paar jaar later zit ik in een huis met veel groene elementen. En ik heb er nog geen moment spijt van gehad. En weet je hoe dat komt? Omdat ik de kleur met mijn hart heb gekozen. Niet omdat het trendy is, omdat iedereen het heeft of omdat ik zomaar een willekeurige kleur op de kleurenkaart heb geprikt, maar puur omdat het mijn kleur was.

Natuur en reinheid

Inmiddels kleuren veel kleurenkaarten van interieurdesigners ook (weer) groen. De kleur lijkt elke keer weer op te poppen. En dat is niet zo gek, want groen staat voor de natuur, voor rust en reinheid. Iedereen knapt op van een beetje groen in huis. Het werkt ontspannend, is een ideale combinatiekleur en je raakt er niet snel op uitgekeken. Ben je meer van de kleine veranderingen? Breng dan even een bezoekje aan de plantenwinkel of de markt. Nog goed voor de luchtzuivering ook.

Insta-green

Groen is een kleur die je altijd en overal kunt gebruiken. Een prachtige toegankelijk en warme groenkleur is Olive van Painting the Past. Probeer gewoon eens een wandje in de keuken bijvoorbeeld. Je zult zien dat je er geen spijt van krijgt. Enne… natuurlijk ben ik razendbenieuwd naar het resultaat. Dus deel het resultaat en tag ons op Insta (@mart_verrassend_wonen). Lijkt me tof om te zien hoe jij groen toepast in jouw huis.