Vakantie in je eigen interieur - Mart
Home / Stories / Vakantie in je eigen interieur

Vakantie in je eigen interieur

Nu de vakantie is aangebroken, kijk ik met lichte jaloezie naar de mensen die vol enthousiasme hun koffers inpakken en op reis gaan…

Door de verhuizing moeten we dit jaar een keertje cancelen, wat op zichzelf helemaal niet erg is, want we hebben er een fantastisch huis voor terug gekregen. Toch merk ik dat ik sterk behoefte heb aan dat ultieme vakantiegevoel. De vraag is eigenlijk eenvoudig; hoe creëer ik hier toch dat heerlijke ontspannen vakantiegevoel om me heen.

Turquoise, de vakantiekleur in je interieur

Het antwoord viel me eigenlijk als vanzelf in de schoot. In mijn zoektocht naar een leuke achtergrondfoto voor mijn bureaublad stuitte ik op de ultieme vakantieplaatjes van het jaar: een oude poort in Marokko, de openslaande ramen van een oude Franse auberge, een stoere Italiaanse Vespa, En hoe ver deze foto’s ook van elkaar genomen waren, ze hadden één ding gemeen; de kleur turquoise. Niet die felle variant van deze kleur, maar de vintage, doorleefde kleur turquoise, zoals je die vind in mediterraan gebied. Deze kleur had zo’n zomerse en zonnige uitstraling, dat het vakantiegevoel van de foto’s afspatte.

Vakantie gevoel

Oud turquoise

Vanaf dat moment werd turquoise mijn vakantiekleur. Niet dat ik de grote verfpot heb gepakt, en de boel turquoise heb geschilderd. Maar ik probeer de kleur in subtiele details binnen te brengen; zoals dat kleine, verweerde krukje met turquoise ondergrond. Of die stoere, bewerkte pot met craquelé uiterlijk. De kaarsenstandaards in diepgroene tinten en die kussens met turquoise letters. Bedenk daar een paar mooie schelpen in een glazen stolp bij, en je hebt de vakantie in huis. Ook leuk; hang een wereldkaart aan de muur met bijzondere vakantiekiekjes van de plekken waar jullie zijn geweest. Zo kun je elke dag even terugkijken op de prachtige vakanties die jullie al hebben gehad.

vakantie

vakantiegevoel vakantie gevoel in je eigen interieur

Pas alleen de accessoires  aan.

Het zijn de kleine dingen die je interieur uiteindelijk dat ontspannen vakantiegevoel zorgen. En net zo makkelijk; door alleen de accessoires aan te passen, kun je de kleuren eenvoudig weer vervangen voor donkere herfsttinten of frisse voorjaarskleuren.

Vakantie in je huis Vakantie

Vakantie in je interieur

Mijn vakantie is thuis, in mijn eigen interieur. Het interieur dat ik zo maak, zodat ik me erin thuis voel. En dat heeft tijd nodig. Want zoals je als mens het jaar door ontwikkelt, zo beweegt de inrichting van je interieur met je mee. En dat maakt dat je interieur uiteindelijk dé plek wordt om optimaal tot rust te komen. De plek waar je je niet alleen in de winter terugtrekt in die knusse en warme omgeving, maar waar je ook dat ultieme vakantiegevoel door je aderen voelt stromen. Daarvoor hoef je niet naar de Côte d’Azur, het Italiaanse Umbrië of het Duitse Beieren, maar dat vind je gewoon in je eigen huis. Ik geef toe, volgend jaar zit ook ik weer in het uiterste zuiden van La douce France. En de geuren, kleuren en smaken die ik daar weer opdoe, neem ik mee naar mijn eigen huis. Zo blijft Frankrijk nog lang nasudderen in onze habitat. Lang leve de kleuren van de vakantie!

Vakantie