’t Heerlijk avondje is gekomen! - Mart
Home / Stories / ’t Heerlijk avondje is gekomen!

’t Heerlijk avondje is gekomen!

Hij is er weer; onze goedheiligman. En dat is duidelijk ook. Want sinds de intocht van de sint staan de schoenen elke zaterdag weer trouw bij de schoorsteen. Mama kan er ook dit jaar dus niet omheen. Het is weer tijd voor strooigoed, marsepein, chocolade munten, sinterklaasfilms en vooral heel veel inspiratie. Want waar de sint eenmaal komt, laat hij, zelfs in het interieur, zijn sporen na. Tijd voor de sint-update.

foto2-zoeteverleiders

Sinterkrans

Het is alweer twee jaar geleden dat de Libelle kwam met deze oerleuke sinterklaaskrans. Zodra ik hem zag, heb ik de pagina opgeslagen op mijn telefoon, en inmiddels is de krans een jaarlijks terugkerend fenomeen in huize Vergunst. Het werkt eenvoudig; koop een strokrans en zorg dat je de strootjes wat losknipt en trekt, zodat er een ‘stekelige’ krans ontstaat. Let natuurlijk wel op dat je het bindtouw niet losknipt of trekt, anders valt je krans uit elkaar. Neem daarna een flinke zak strooigoed en plak met secondelijm de pepernootjes en snoepjes op het stro. Zorg dat de snoepjes dicht genoeg bij elkaar zitten om de krans zoveel mogelijk te bedekken. Natuurlijk mogen er hier en daar best strootjes uitsteken. Dat maakt het wel zo speels. Als je klaar bent met het strooigoed, kun je de chocoladeletter erop plakken. Je kunt hierbij kiezen voor een kleine letter voor een kleine krans of een XL-letter voor een grote krans. Hang de krans met een groot lint aan de deur! Laat die stoomboot maar komen!

foto3-sinterkrans

De taaitaai-pot

Het gaat misschien wat ver om direct je hele interieur Sinterklaasproof te maken. Maar hier en daar een leuke decoratie moet toch kunnen. Zeker als het ligt aan Elly van myeverydaythings. Op haar blog neemt de decoratieliefhebber je mee in haar wereld thuis. Haar missie is haar huis zo gezellig mogelijk te maken, met zo min mogelijk middelen. Neem nou deze leuke weckpotten. Vul ze met pepernoten of taaitaai en bind er een vrolijke rode of eenvoudige witte strik omheen. Zet ze gezellig in je keuken of op een plank en je haalt de sinterklaassfeer meteen in huis. Makkelijk, en goedkoop!

foto4-taaitaai-pot

Sint in een lijstje

Je hebt dus niet veel nodig om de sinterklaassfeer in huis te brengen. Dat bewijst ook deze simpele vondst op Pinterest. Print deze poster van eigenwijsprintjuh uit, en plaats hem in een leuke zwarte lijst. Strooi er een paar pepernoten omheen en klaar is Kees, oh nee, Piet.

foto5-sint-in-een-lijstje

Aftellen maar …

Vinden jouw kinderen het ook zo moeilijk om te wachten tot pakjesavond? Maak dan een speciale pakjes-aftelslinger. Koop veertien kleine cadeautjes en laat de kinderen elke avond, of om de avond, een klein pakje uitpakken. Als de pakjes allemaal leeg zijn is het sinterklaasavond. Aftellen maar …

foto6-cadeautjes

foto7-slingers

Sinterklaastaart

Sinterklaasavond staat bol van tradities. Zo vieren we het jaarlijks bij mijn ouders, rondom de grote haard. Eerst eten we gezamenlijk wat, en daarna komen de pakjes en gedichten tevoorschijn. Natuurlijk niet voordat opa ‘stiekem’ op de bel heeft gedrukt en de kindertjes allemaal gillend achter de gordijnen zijn weggekropen en pas weer tevoorschijn komen als er een grote mand met cadeautjes in de kamer staat. Dan is het pas echt feest. Onder het genot van een flinke bak warme choco en een stuk sinterklaastaart openen we de cadeaus en genieten we van de gezelligheid. Vervangen door: voor een lekker sinterklaastaartrecept kun je bijvoorbeeld terecht op allerhande.nl of deleukstetaartenshop.nl.

Geniet lekker van jullie sinterklaasavond!

(Bronnen: foto 1: famme.nl, foto 2: zoetenverleiderlijk.blogspot, foto 3: eigengebruik, foto 4,7: myeverydaythings.blogspot, foto 5: eigenwijsprintjuh.weebly.com, foto 6: curbly.com,  )