Summervibes! - Mart
Home / Stories / Summervibes!
Buitenleven landelijk wonen

Summervibes!

Foto: lascositasdebeachau.blogspot.com

Joehoeoe, pak die teenslippers maar weer uit de kast. Summer is coming. De heerlijke tijd van zonnen in eigen tuin, zwieren over de boulevard, pootje baden in de zee, de tijd van lange avonden bij knapperende kampvuren met wilde verhalen. En natuurlijk niet te vergeten; de tijd van summervibes in je interieur.

Zomertijd is buitentijd. We verruilen ons warme landelijke nestje binnen voor de frisse koelheid van het buitenleven. Nu we weer volop buiten zijn, is het hoog tijd om ons interieur weer eens een lekkere frisse opkikker te geven. Gooi de ramen open, laat de zomerlucht naar binnen waaien en let the inspiration come.

Zomer = licht

Om jouw interieur weer in zomersferen te brengen, is het allereerst belangrijk dat je het licht weer naar binnen laat stromen. Poets de ramen en onderwerp je raamdecoratie eens aan een kritische blik. Dikke wintergordijnen? In de kast die handel. Op de markt vind je voor een prikkie een paar mooie doorzichtige ragfijne stofjes waar je binnen no-time een paar happy curtains van maakt. Ben je niet zo’n doe-het-zelver? No problem. In deze tijd liggen de woonwinkels vol met mooie kant-en-klare alternatieven.

Zomertijd interieur

Foto: Pinterest

Zonnige kleur

Zin in een ander kleurtje? Doen! Weg die grijze muren. Het is hoog tijd voor een lekker zomerkleurtje. Voor de trendsetters onder ons; Dé zomerkleur van 2018 is blush, een zachtroze tint die bijna overal bij te combineren is. Een van de favorieten is grijsblauw. Deze warmblauwe kleur combineert stoer bij het zachte en lieve roze. Liever toch wat klassieker? dan kun je kiezen voor diepantraciet of olivegreen.

Roze fauteuil landelijk wonen

Foto: Mart Kleppe

Colorblocking

Voor je enthousiast aan de slag gaat, nog even een tip van Flip: Colorblocking mag weer deze zomer. Colorblocking staat voor het combineren van opvallende kleuren om zo een gewaagd contrast te creëren. Met colorblocking kun je kiezen voor ton sur ton – een palet met verschillende tinten in dezelfde kleur – maar je kunt ook met tegenovergestelde kleuren zorgen voor veel contrast. Zo mogen koele blauwtinten gecombineerd worden met warme oranjetinten.

Foto: charlizewatches.jpg

Frisse kussens

Kussens bepalen voor een groot deel de sfeer in je huis. Waar je in de winter kiest voor warme dikke stoffen en donkere kleuren, komen in het voorjaar de frisse kleurtjes weer terug. Lichte linnen kussens in pastelkleuren, ragfijne gouden details of kleurrijke pailletjes; het draagt allemaal bij aan die heerlijke summervibe in je huis.

Kussens voorjaarskleuren

Foto: Mart Kleppe

Natuurlijke materialen

Ook deze zomer zijn terracotta, kurk, bamboe en hout niet weg te denken uit het interieur. Je hebt geluk als je groene vingers hebt, want planten zijn nog steeds razend populair. Of wat dacht je van het poten van je eigen groententuintje? Tomaatjes, kleine aubergines, of heerlijke kruiden geven je keuken niet alleen een mooie kleur, maar ook een heerlijke geur.

Foto: organicdailypost.com

Flower power

Heb je de summervibe helemaal te pakken? Dan mag een mooie bos bloemen niet ontbreken. Zet een bos bloemen in een grote vaas voor een imposante indruk of zet een klein bloempje in een lieflijk vaasje voor een extra detail. Groot of klein, bloemen later altijd een grote indruk achter en bepalen de sfeer in een ruimte.
Natuurlijk kun je ook kiezen voor een paar enkele takken in een mooie rustieke vaas. Met een paar magnoliatakken of kersenbloesemtakken creëer jij binnen een handomdraai je eigen stilleven.