Stop het onder een stolp - Mart
Home / Stories / Stop het onder een stolp

Stop het onder een stolp

Soms heb je er geen verklaring voor, maar je hebt soms van die hebbedingetjes waar je gewoon erg zuinig op bent. Je kunt ze natuurlijk gewoon wegleggen, maar het liefst wil je ze gewoon elke dag even zien.

Een ideale oplossing is de stolp, een glazen huisje waaronder je jouw kostbare zaken bewaart. 

Het heeft iets museaals om je mooie vondsten in zo’n kleine vitrinekast te plaatsen. Het is moeilijk om erbij te komen, en dat maakt het spannend en extra aantrekkelijk. Dit gaat om bijzonder kwetsbare en dierbare stukken. Look, but please, don’t touch!

Natuurlijke elementen

De eenvoudige en natuurlijke elementen, geven de stolp een betoverende uitstraling. De veer, de takjes in de inktpot en de oude foto geven iets weer van vergane glorie en leveren daardoor een prachtige eyecatcher op.

stolp met veer

Vazen, potten en kannen

Glazen vazen, potten en kannen kunnen ook als stolp dienen. Gebruik verschillende soorten en maten, vang er mooie dingen én gewone gebruiksvoorwerpen in en plaats ze op tafel. Voilà: daar is je eigen wisselende expositie, goed geconserveerd achter glas.

stolp op tafel

Meerdere stolpen versterken elkaar

Combineer twee gevulde glazen stolpen van verschillend formaat en ze zullen elkaar versterken. Aangevuld met een paar persoonlijke vondsten uit dezelfde categorie heb je in no time een prachtig stilleven. 

meerdere stolpen

Pompons

Ook erg leuk: een stolp gevuld met pompons. Grappig, kleurrijk en verrassend tegelijk. Pompons zijn overigens voor meerdere decoratiedoeleinden te gebruiken. Het papieren decoratiemateriaal is bijvoorbeeld ideaal voor een leuke interieuropkikker van de kinderkamer. 

pompons