Stijlvol buiten - Mart
Home / Stories / Stijlvol buiten

Stijlvol buiten

Foto: mooisenliefs.blogspot.com

Na die lange natte wintermaanden is het  fijn te zien dat de natuur zich weer zo mooi ontplooit. Het is weer lente en daar waren we volgens mij allemaal aan toe! Heerlijk om weer buiten te zitten, voor een kopje koffie in de ochtendzon of om de was op te hangen…


Foto: backthebadge.us

Ramen open!

De avonden zijn weer langer worden en ik word weer geraakt door de merels die op een punt van het dak zitten te zingen. Ik weet niet hoe het komt, maar ik vind het altijd een ontroerd geluid. De eerste bloeiende bolletjes zag ik weken geleden al uit het gras in het park omhoog schieten, hup!, leken ze te denken, op naar de zon. Ondanks dat het buiten nog best koud is, is het heerlijk om de deuren en ramen open te zetten en de frisse lucht het huis in te laten stromen.


Foto: lionirondoors.com.net

Kleuren, accessoires, planten

Het leuke van deze tijd van het jaar is dat je lekker bezig kunt zijn met binnen en buiten met elkaar te verbinden. Dat doe je door de inrichting van je huis niet te laten eindigen bij de tuindeuren! Als je kiest voor een geraffineerd pallet van kleuren, accessoires en planten dan zal je zien dat je een hele fijne buitenruimte kunt creëren die je op een heel natuurlijke manier betrekt bij je huis.


Foto: kronleuchter.kararname.com

Zachte kussens en citrusboompjes

Je kunt van buiten heel eenvoudig een heerlijk, fijn en aangenaam toevluchtsoord maken, waar je op zachte kussens kunt ontspannen of waar je die heerlijke geur van de citrusboompjes kunt opsnuiven. Verplaats je eetkamer naar buiten zodra het kan en geniet van ongedwongen maaltijden in je tuin of op je balkon. Of leg gewoon een kleed op het gras voor een gezellige picknick.


Foto: 1001gardens.org

Harmonieus geheel

Wil je dat de grens tussen binnen en buiten vervaagt? Zorg dan dat je de sfeer van je interieur binnen buiten herhaalt door dezelfde materialen en kleuren te gebruiken. Op die manier oogt het geheel niet alleen harmonieus, het lijkt zo ook alsof binnen en buiten als het ware één zijn. Door dezelfde kleuren en materialen toe te passen zorg je ervoor dat de tuin niet los staat van het huis en geen aparte ruimte is.


Foto: stijlvolstyling.nl

Weerbestendig vloerkleed

Een vloerkleed maakt een tegel- of vlonderterras net even wat comfortabeler. Een groot en kleurrijk vloerkleed ziet er niet alleen mooi en gezellig uit, het voelt ook lekker zacht onder je voeten. Nu regent het nog wel eens in ons fijne land en daarom raad ik je aan om, als je een ‘echt’ kleed gebruikt, een laagpolig exemplaar te nemen, bijvoorbeeld een vintage Perzisch kleed. Wil je een all-weather, weerbestendig kleed? Ga dan op zoek naar een mooi buiten-tuinkleed in een tint en print die past bij jouw stijl.


Foto: tuinindireck.com

Naar buiten met de was

Nog een voordeel van het mooie weer…De was kan weer buiten worden gedroogd! Het klinkt misschien mutserig, maar toen we de laatste dagen (toen ik deze blog schreef) getrakteerd werden op lekker lenteweer, heb ik het droogrek weer uit de schuur gehaald. Onze was hangt weer buiten! En wat ruikt dat lekker, zo’n fris opgemaakt bed met beddengoed dat in de buitenlucht in het zonnetje heeft kunnen drogen!


Foto: Liv Sandvik Jakobsen