Spring-time colours! - Mart
Home / Stories / Spring-time colours!
Voorjaarskleuren Loggere-WIllpower

Spring-time colours!

Foto: Loggere Willpower

Sinds een week ruik ik het: de frisse ochtendlucht, het felle zonnetje, het tsjilpen van de vogels. De lente is op komst. Het duurt misschien nog een kleine anderhalve maand, maar je zult zien dat de krokusjes en sneeuwklokjes dan toch echt hun kopjes al boven de grond steken. Ik heb er grandioos veel zin in, dat voorjaar; ramen open, en een lekkere frisse wind door je interieur. Ideale tijd om je eens lekker te oriënteren op de nieuwe lentekleuren.

Nieuwe voorjaarskleuren

Foto: delta-breezes

Om je op te verheugen; voorjaar 2018 wordt het seizoen van de kleur. Grijs verdwijnt langzaam naar de achtergrond en maakt plaats voor diepe, warme en gedurfde kleuren zoals nudetinten en naturals, diepgroen en zealblue. Om je alvast een voorschotje te geven, heb ik de uitspringers van het voorjaar voor je op een rij gezet:

Voorjaarskleuren nudes and naturals

Foto: welke.nl

#Nudes & Naturals

Helemaal 2018; zachtroze pasteltinten. Het harde fluorroze en coral zijn helemaal passé en maken plaats voor zachte, vrouwelijke tinten, zoals beige accenten, lieve poederrozetinten, huidkleurtinten en verschillende bruintinten. Stoere aanvulling op het nude-palet zijn de wat stoerdere kleuren cognac en terracotta. Cognackleurig leer, terracottakleurige keramiek. Het zijn een soort oerkleuren van de materialen zelf, wat de materialen een nog stoerdere en puurdere uitstraling geeft. Maak het zo dol als je zelf wilt, want alles is tegenwoordig in deze kleuren te krijgen; poederrroze stoelen, een cognackleurige bank, warmhouten tafels en terracotta potten. Alles valt te combineren met elkaar.

Poederroze tinten

Foto: obly.com

#Deep green

Een trend die we al een tijdje kennen: planten als woonaccessoire in je interieur. Een gaaf element, wat dit voorjaar nog verder uitgebouwd wordt. Het scala aan groenkleuren neemt enorm toe en alle tinten zijn prachtig met elkaar te matchen. Combineer een natuurlijk groen met een diep vergrijsde donkergroen en blauwgroen en je hebt het schoolvoorbeeld van ton-sur-ton. Ton-sur-ton betekent eigenlijk kleur-op-kleur. Zo gebruik je uitsluitend diverse tinten van één bepaalde kleur in je interieur. Denk je in; een combinatie van emerald, smaragdgroen, mosgroen en fluweelgroen. Chique, uniek en rustiek tegelijk. Zo breng je een prachtige dynamiek in je kamer, terwijl je toch de rust houdt.

En of dat niet genoeg is; de kleuren lopen ook steeds meer door vanaf de muur over de kozijnen en deuren of het plafond. Dus vergeet dat ene muurtje, maar ga gelijk voor een hele ruimte.

Voorjaarskleuren deep green
Foto: residence.nl

Voorjaarskleur diepgroen

Foto: thisivyhouse

#Zeel blue

Was de Flexa verfkleur van 2017 Denim Drift, nu komt er een reeks blauwtinten bij.

Zoals indigo, een diepblauwe kleur die waarschijnlijk de oudste kleurstof van de wereld is. Maar ook de grijzige denims en zeer verbleekte lichteblauwe spijkerstof; Niet meer alleen voor de praktische werkman, maar ook eens stof die je prachtig kunt toepassen op meubelen, in kleden en als kleur voor je gordijnen.

Een van de mooiste toepassingen van het blauw zijn de diepblauw fluwelen meubelen die je steeds meer ziet; ontzettend chique en met een bijna koninklijk karakter. Combineer dit met groentinten en oker en je kruipt helemaal weg in je eigen royal-suite.

Psst, onderstaande foto geeft het al aan:  het ultieme koninklijke kopje koffie drink je uiteraard in onze vernieuwde showroom! Tot snel!

Trendkleur 2018 royal blue