Spelen met blauw - Mart
Home / Stories / Spelen met blauw

Spelen met blauw

Blauw is een prachtige, frisse kleur die werkelijk in elk interieur past. De verschillende tinten hebben allemaal hun eigen uitstraling en effect. Kortom, dé ideale kleur voor een kleurrijke touch in je interieur. 

Ruimtelijk effect

Blauw is de ideale kleur als je niet zo’n groot huis hebt. Met zacht blauw op de wanden lijkt je woonkamer direct een stuk ruimtelijker dan hij eigenlijk is. Blauw zelf is een veilige en rustige kleur en kan daardoor heel goed gecombineerd worden met andere kleuren.

Spelen met blauw

Zacht zachtblauw

Eén van mijn meest favoriete kleuren is zachtblauw. Door het kalmerende effect van de kleur is lichtblauw ook bijzonder geschikt voor de slaapkamer. Zeker in combinatie met een helderwit dekbed en een lichte vloer, krijgt je slaapkamer de frisse en zachte uitstraling die bij deze romantische ruimte past. 

Deze frisse, zomerse kleur gaat perfect samen met natuurlijke materialen, zoals oud hout, linnen en natuursteen. Leuk je interieur op met een paar zachtblauwe stoelen, of een zachtblauwe wand. Een frisse introductie op het voorjaar!

blauw

Koningsblauw

Elke blauwtint heeft zijn eigen effect. Wil je graag iets sprekends op je muur? Kies dan eens voor koningsblauw. Met deze kleur geef je je huis binnen no time een chique uitstraling. Zeker wanneer je deze kleur combineert met verrassende gouden accessoires of okergele blikvangers. Maak het overigens niet te bont, want dan verdwijnt dit effect weer.

blauw

Frisse, koele look

Ga je liever voor een frisse en koele look? Kies dan voor azuur blauw. Deze kleur heeft een zomerse uitstraling en kan prachtig gecombineerd worden met felle contrastkleuren. Ook hierbij geldt; less is more. Een paar felle eyecatchers zorgen al voor voldoende afleiding in je interieur.

blauw

Modern met turqoise

Heb je lef, en hou je van anders? Kies dan eens voor de modern en strakke look met turquoise. Je hoeft deze heerlijke ‘vakantiekleur’ natuurlijk niet direct door te voeren in je hele huis.  Maar probeer de kleur in subtiele details binnen te brengen; zoals dat kleine, verweerde krukje met turquoise ondergrond. Of die stoere, bewerkte pot met craquelé uiterlijk. De kaarsenstandaards in diepgroene tinten en die kussens met turquoise letters. Bedenk daar een paar mooie schelpen in een glazen stolp bij, en je hebt de vakantie in huis.

blauw

Rust in je interieur

Wil jij je interieur een rustgevend tintje geven? Kies dan voor het oud blauw. Een paar bijzondere craquele potten in deze kleur, gecombineerd met een tak met witte bloesems, geven je interieur een heerlijke boost.