Sneak preview najaarskleuren 2017 - Mart
Home / Stories / Sneak preview najaarskleuren 2017

Sneak preview najaarskleuren 2017

Foto: Pattern Curator

Ik begrijp het! Je bent er helemaal nog niet aan toe. De zomer is nog maar goed en wel van start gegaan, en wij beginnen over de nieuwe najaarskleuren. Te vroeg volgens jou. Maar volgens de interieurontwerpers en –architecten is dit dé tijd om ons weer bezig te houden met de nieuwe najaarstrends. Sterker nog, zij beginnen er al in het voorjaar mee, terwijl wij ons nog volop aan het oriënteren zijn op onze eerste zomeroutfits.

Ron Galella en Eric Kuster goud

Foto: Eric Kuster en Ron Galella

Koper wordt goud

Dit najaar staan er een paar leuke veranderingen op het programma in de interieurwereld. Zo verdwijnt de koperkleur langzaam naar de achtergrond, en wordt de kleur vervangen door goud. Vooral gecombineerd met luxe, zachte en kleurrijke fluweelstoffen is deze goudkleur prachtig te combineren in je interieur.

Foto: Loggere Wilpower

Blijvertje: blauw en groen

Twee blijvertjes: de kleuren blauw en groen blijven voorlopig op de kleurkaart staan. Wel nieuw is de kleur zacht zeegroen. En om gelijk in zuidelijke sferen te blijven; terracotta en lavendel komen weer helemaal terug.

Najaarskleurpatroon roze

Foto: Pattern Curator

Accent: Zachtroze

Zachtroze blijft een populaire accentkleur en evolueert naar meer fragiele schakeringen. Denk aan transparante nudetinten. Ook beige, wit en blauw krijgen een lichtroze ondertoon. Zoals al eerder gezegd krijgt lavendel ook weer een plekje in het kleurenpalet. Een echte verrassingsfactor. Datzelfde geldt voor nectar en perzik en warmbruin. Zachte en warme kleuren die weer helemaal op de voorgrond raken. Citroengeel garandeert een frisse toets in de herfst. De tint brengt het zonlicht binnen in elk interieur.

Landelijk bloemen behang met hond

Foto: Twitpic

Materiaalgebruik

De grootste woontrend 2017/2018 is dat we van eenvoudig naar een meer luxe en exclusieve uitstraling gaan. Denk aan het gebruik van glanzende kussens, plaids, bont, dierenhuiden en zachte materialen te gebruiken. Maar ook eenvoudige en ‘rauwe’ materialen, zoals ongeverfde wol, van schaap of kameel, of van kurk, hout of touw blijven ‘in’.

Even op een rijtje:
Het wordt allemaal iets gewaagder qua kleuren combinaties. Het meest opmerkelijke is dat de diepe natuurtinten worden gecombineerd met messing, goud en een pasteltint. Denk aan Indigoblauw met babyroze en goudaccenten.
De verwachting is dat we in 2018 en 2019 de volgende kleuren gaan zien;

  • Curry geel
  • Chili rood
  • Wine rood/paars
  • Donker bruin
  • Beige
  • Donker groen
  • Indigo blauw
  • Goud
  • Pasteltinten

Al benieuwd naar de najaars- en winterkleuren van 2018? Kijk dan eens op http://trendbubbles.nl/top-10-modekleuren-herfst-winter-2018/. Hier vind je de allernieuwste trends en kleuren.

natuurlijke patronen

Foto: Pattern Curator

Dessins en prints

Als laatste de prints: grafische, etnische en op de natuur geïnspireerde prints zullen een hoofdrol in de woontrends 2017/ 2018 (blijven)spelen. Al worden bloemenprints qua vorm abstracter, ze lijken meer op vlekken. Denk aan bloemenprints, plantenprints, luipaardenprints etc. Wil je nog meer inspiratie opdoen, op het gebied van de nieuwste trends en woonaccessoires? Bezoek dan eens een woonbeurs. Van 3 tot en met 8 oktober 2017 vindt de nieuwe VT wonen & designbeurs plaats in de RAI in Amsterdam. Een heerlijke beurs om eens flinke inspiratie op te doen. Kaarten kun je bestellen via https://www.vtwonen.nl/wonen-design-beurs/.