Slaapkamergeheimen - Deel 3 - Mart
Home / Stories / Slaapkamergeheimen – Deel 3

Slaapkamergeheimen – Deel 3

Weet je wat nou zo grappig is? Dat ik na elke vakantie weer met een hoofd vol interieur- inspiratie terug kom. Elk land heeft namelijk zijn eigen stijl als het om interieur gaat. Na zo’n vakantie gaat het daarom altijd kriebelen bij mij. En om het niet meteen groots aan te pakken, is de slaapkamer daarom de perfecte ruimte voor een landen-experiment.

Cool Scandinavisch

O Zweden, Denemarken en Noorwegen, wat zijn jullie intens mooi. En niet alleen de natuur van de Scandinavische landen is adembenemend. Wat betreft interieur kunnen ze er ook wat van in die noordelijke landen. Lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen. En natuurlijk het typische Less is more. Ik hou ervan. 

Sprookjesachtig Marrokaans

Lekker dromen zoals in 1001 nacht? Dat kan met een Oosters interieur. De mooiste interieurs vind je in de Riads, wat in het Arabisch tuin betekent. Het zijn de traditioneel Marokkaans huizen of paleizen met een atrium of binnentuin. Deze interieurs typeren zich door die typische 1001 nacht-sfeer; een magische omgeving, met prachtige galerijen, gekleurde tegels en vaak midden in de patio een fontein en citrusbomen eromheen. Kortom, lekker gedurfd en vooral kleurrijk.

Bohemién Ibiza

Natuurlijke materialmen en uitgesproken kleuren. Dat is Bohemien Ibiza. De bohemian stijl – een bonte mix van verschillende materialen en opvallende kleuren – is nauw verweven met Ibiza. De rustige basis van de Ibiza-stijl leent zich namelijk goed voor een beetje kleur. Kleuren zoals roze, rood, geel en paars vind je daardoor overal op het eiland. Denk aan vloerkleden, beschilderde aardewerken potten en kussens met opvallende patronen. Ook planten zoals cactussen, vetplanten en felgekleurde bloemen passen helemaal bij het Ibiza-sfeertje.

New York chique

Oohh lala! Waan je in de chique hotelsfeer met de bronzen, gouden en koperen panelen van New York Ceiling Co. Met veel fluweel, gouden accessoires, diepe groene en blauwe kleuren.

De inspiratie van de City Chique stijl komt vooral voort uit de trends uit appartementen in New York, maar je kunt er ook zeker je eigen draai aan geven. Zo kun je spelen met kleuren, maar ook met materiaal.

Klassiek Frans

De warme wind die langs de olijfbomen gaat, de gekleurde luiken, de oude tegels en de gezellige marktjes. Het is het typisch Franse sfeertje. Niet gek dus dat je thuis nog even wat van die sfeer wilt laten hangen. Als je kiest voor klassiek Frans kies je voor Romantisch, brocante, klassiek en zacht. Het Franse interieur is het tegenovergestelde van een minimalistisch, Scandinavisch of Japans interieur. Zo zie je in een Frans interieur juist veel ronde, elegante vormen in plaats van rechte, strakke lijnen. Daarnaast bevat een Frans interieur veel barok meubels, antieke items en decoratie. Romantisch, zacht en mooi zijn daarom woorden die de Franse meubelstijl kenmerken. In de slaapkamer wordt er gekozen voor een hemelbed met brocante nachtkastjes. Op het bed ligt vaak een dekbedovertrek in een neutrale kleur. Om het af te maken kies je voor een plaid van katoen, linnen of wol.

Wild African

Afrika is een prachtig continent, met prachtige landschappen, kleuren en culturen. De tropische regenwouden, de magie van de wilde dieren en het eindeloze kleurenpalet van de savanne, variërend van licht zand tot roodachtig mahonie: de diversiteit van Afrika is inspirerend. Of het nu gaat om teak of mahoniehouten meubels, bankkussens en vloerkleden met dierenprints of betoverende vazen en kannen van terracotta. Met de juiste elementen creëer je je eigen Afrikaanse luxe lodge!

Qua kleur zijn de bruine aardetinten dé basis van het Afrikaanse interieur. Maar ook het matte, warme geel van de savanne, het aardse groen van de lokale planten en het rood van de ijzerhoudende aarde horen bij de Afrikaanse interieurstijl. Leder, dierenhuiden, steen, hout en rotan vertegenwoordigen de safarilook. Vooral ruwe, robuuste materialen zoals onbewerkt hout, dierenvellen en ruw leer horen bij de Afrikaanse stijl. Afrikaanse meubels zijn niet strak en fragiel, maar juist robuust en rauw. Juist die natuurlijke look maakt de Afrikaanse stijl zo geliefd bij veel interieurliefhebbers.