Slaapkamergeheimen - Deel 1 - Mart
Home / Stories / Slaapkamergeheimen – Deel 1

Slaapkamergeheimen – Deel 1

Slaapkamergeheimen

Er waren tijden dat ik dacht dat mijn slaapkamer een soort ‘bijgebouw’ was. Ik dook er mijn bed in, sliep er, kleedde me er slaperig aan en vertrok weer naar het ‘hoofdgebouw’. Inmiddels ben ik deze ruimte een stuk meer gaan waarderen. Of dat nu samenhangt met de waardering van slaap als je kleine kindjes hebt, of dat het bij het ouder worden hoort, ik weet het niet. Maar ik weet wel dat er voor mij niks lekkerder is dan ’s avonds mn gezellige slaapkamer binnen te stappen en onder mn krakend verse dekentjes nog even mijn boek te lezen, terwijl het kaarsje vrolijk brandt.

Het is eigenlijk vreemd dat we onze slaapkamer thuis vaak zo onderwaarderen. Als we in een hotel zijn, of op zoek gaan naar een gezellige B&B, kijken we eerst naar de foto’s van de slaapkamer. Want die moet gezellig zijn toch?


Photography: Pinterest

Gezellig hoekje

Sinds ik mijn slaapkamer meer ben gaan waarderen, merk ik dat ik er ook een stuk meer moeite voor doe, om deze leuk in te richten. Naast een mooie kleur op de wanden, een goed bed met een mooi bijpassend dekbed, heb ik ook een gezellig hoekje ingericht met een grote plant -want groen is gezond- en een grote kaarsenhanger aan de muur. Aan de grote wandkast is veel zorg besteed; zo hebben we hem op maat in laten bouwen -dus geen standaard exemplaar van de Ikea- en kozen we het hout dat het beste bij onze kamer past. En o ja, de grote linnenkast niet te vergeten; een exemplaar dat we ooit van mijn schoonouders hebben gehad, toen we trouwden.


Photography: Urban Cowboy lodge

Slaapparadijsje

Ik moet je zeggen dat het het dik waard is, die moeite die ik heb besteed aan ons slaapparadijsje. Het is elke avond een feest om de kamer weer binnen te stappen. Bovendien is de kamer inmiddels een volwaardig onderdeel van mijn zorgvuldig ingerichte huis en past hij perfect bij de sfeer van de rest van het huis.


Photography: Babylonstoren

Rust en relax

Het geeft rust, zo’n gezellig ingerichte slaapkamer. Een extra plek om te relaxen, te lezen, en ontspannen in slaap te vallen. Zulke plekken kan je niet genoeg hebben in je huis. En als ik dan ’s morgens wakker wordt, en me lekker uitrek, kijk ik eerst tevreden en me verkneukelend rond, om me vervolgens nog even lekker om te draaien en verder te snoozen.


Photography: Babylonstoren.

Dit bericht is vervolgt in “Slaapkamergeheimen – Deel 2”.