Sfeer in de keuken! - Mart
Home / Stories / Sfeer in de keuken!

Sfeer in de keuken!

Voor de een is koken een hobby, voor de ander een noodzakelijk kwaad. Tot welke groep je behoort maakt niet uit, vast staat dat je met meer plezier kookt in een keuken waar je je thuis voelt.

En met een keuken waar je je in thuis voelt, bedoel ik niet per se een nieuw exemplaar, groot, duur, topdesign en voorzien van allerhande moderne snufjes. Een gezellige keuken, al dan niet met voldoende plek voor een grote eettafel, kan ook betekenen dat je je omringt met mooie servies, fijne pannen, hippe of antieke glazen, stijlvolle of gezellige bekers, kop en schotels en een strakke of romantische theepot. Je kunt je keuken op veel manieren oppimpen, zodat het ‘in de keuken staan’ altijd leuk is. Ook als koken niet het hoogtepunt van jouw dag is.

Witte soepterrine

Een dikke houten, mdf of roestvrijstalen plank is hartstikke handig. Je kunt er spullen opzetten en aanhangen. Natuurlijk kan dat praktisch spul zijn, dingen die je ieder dag gebruikt, maar het mag ook gewoon leuk spul zijn. Die ene witte soepterrine, die je eigenlijk nooit gebruikt, maar zo mooi is in al zijn eenvoud dat het de eyecatcher van de plank kan worden. Zet er een paar mooi wind- of waxinalichtjes bij, hang je leukste kommen en mokken op en misschien is er zelfs nog wel ruimte over voor wat kruidenplantjes!

Keukens

Eenvoudig mooi

Tegels op de keukenwand zijn handig en mooi. Maar heb je er wel eens over nagedacht om de achterwand (of zijwand of het plafond!) van je keuken met parelmoerverf te behandelen? Of glitterverf! Klinkt gewaagd en dat is het ook, maar leuk! Ik zag laatste een zachtroze parelmoerwand in een verder hoofdzakelijk witte, nogal sobere keuken. Die wand was de blikvanger en de ruimte had ook geen verdere opsmuk nodig. Op de vloer lag praktisch, zachtgrijs laminaat. De meeste gebruiksvoorwerpen hadden een plek in een van de lades en kastjes gekregen en qua accessoires was het allemaal erg minimaal gehouden. Mooi in al zijn eenvoud.

keukens landelijk

Spiegelen!

Met een mooie, goede en vooral op de juiste plaats geplaatst spiegel vergroot je een ruimte optisch, dus ook de keuken. Probeer de spiegel zo op te hangen dat je er ook echt iets in ziet! Dus niet tegenover een witte wand want dat heeft totaal geen effect. In plaats van ophangen, kun je een grote, langwerpige spiegel ook tegen de muur aan op de grond zetten. Met kleine kinderen, en bijkomende voetballen en fietsjes, misschien minder handig maar je krijgt wel een prachtig effect!

Efficiënt én sfeervol

De ideale keuken, hoe groot of klein ook, is het centrale punt van je huis. Het is de ruimte waar functionaliteit en inrichting samenkomen. Een keuken moet in overeenstemming zijn met de rest van je interieur, maar ook efficiënt, gebruiksvriendelijk voor jou en je gezin, maar bovenal moet de keuken sfeervol zijn. Je brengt er per slot van rekening heel wat uurtjes per dag in door!