Scharrelen of schokken - Mart
Home / Stories / Scharrelen of schokken
Kringloopvondsten landelijk wonen

Scharrelen of schokken

Foto: kcyang

Afgelopen zomer vond ik in een kringloopwinkel een aantal prachtige gouden kandelaars. Mijn hart maakte een vreugdesprongetje; wat een topvondst. De standaards hebben een prachtig plekje in mijn vensterbank gekregen, en ik geniet er nog elke dag van. Samen met mijn jeansblauwe bank en okerkleurige stoeltje, maken ze mijn interieur helemaal compleet.

Onweerstaanbare items

Niet elk item waar ik voor val, valt binnen de categorie ‘topvondst’. Sommige omdat het prijskaartje voor mij simpelweg te hoog is. Maar er blijven altijd spullen die echt onweerstaanbaar zijn, ongeacht de prijs. Als ik eenmaal voel; dit is dé bank, dé eettafel, dé lamp of hét schilderij, dan ben ik ogenblikkelijk verkocht. Naar alternatieven zoeken heeft dan geen zin meer, want dan kies ik toch wat ik het allermooiste vind.

Slaapkamer oude vondsten

Appel en een ei

Het leuke bij inrichten blijft de spannende combinatie tussen wat ik het allermooiste vind en waar ik de prijs voor wil betalen, en de spulletjes die ik bij elkaar scharrel voor een appel en een ei. Spulletjes die ik vind in het hoekje van de kringloop, op een kleedje bij een brocantemarkt of in een aftands winkeltje, weggestopt in een zijstraatje.

Slaapkamer met kringloopvondsten

Stoelenfamilie

Design en betaalbaar gaan goed samen. Helemaal als je de kleuren slim op elkaar afstemt, want dan wordt alles één geheel. Neem een prachtige mix aan verschillende stoelen. Kies voor een paar design-exemplaren, gecombineerd met mooie vondsten uit de kringloop, die je zo nodig een likje verf geeft. Samen vormen ze een unieke stoelenfamilie waar je nooit op uitgekeken raakt.

Kleurenmix van stoelen

Foto: Bobbie’s Home

Design in pastel

Ook gaaf; kies voor een retro design fauteuil in een pastelkleur. De ultieme combinatie tussen design en old school. Lekker spannend, en verrassend.

Designstoelen kleurenmix

Foto: Roomed

Hangplanten

Weer helemaal in; hangplanten. Gave combinatie bij zowel design als vintage. Leuk idee; schaf een oude apothekerskast aan. Zet er een paar betaalbare potten op met een eenvoudig tropisch plantje. Je kunt zulke surrogaattuintjes in je hele huis terug laten komen. Welkom in de Hortus.

Hangplanten in combinatie mtet oude apothekerskas

Scharrelen en schokken

Al met al kun je je inrichting net zo spannend maken als je zelf wilt. Met items die jij werkelijk prachtig vind, aangeschaft voor een habbekrats. En items die je hart hebben gestolen, en waar je al met al behoorlijk voor hebt moeten schokken. Kortom, een interieur dat uniek is, en helemaal bij jou past. In een landelijke woning past deze stijl fantastisch!