Relax, it’s beachtime! - Mart
Home / Stories / Relax, it’s beachtime!
Landelijke badkamer beach look

Relax, it’s beachtime!

Ouiouistudio

Relax, it’s beachtime!

It’s time to relax. Bikini aan, zon op je gezicht, voeten in het warme zand. Een stapel tijdschriften om de dag door te lezen, en mijn dag kan niet meer stuk. Beachy life is good. Niet zo gek dus dat de beachlook in huis helemaal hipperdepip is.

Voor de beachlook heb je maar een paar dingen nodig; sloophout, schelpen, jute, bretonse strepen, en nog wat kleine accessoires die volgens jou helemaal bij de beachlook passen. Denk bijvoorbeeld aan wat touw, een oude zwemband, een houten roeispaan of zo’n typische jaren ’20 rotan strandstoel. Gebruik trouwens niet teveel kleine accessoires, want de strandlook staat bekend om de rust en de eenheid die hij uitstraalt. Dus, keep it simple.

Foto: inrichting-huis.com

Licht

Een belangrijk kenmerk voor een strand interieur is licht. Mede door het gebruik van wit en lichte tinten, is het erg licht in huis. Wat ook weer een heerlijk ruim effect heeft.

Foto: Qualitybath

Houten plafonds

Veel strandhuizen hebben een donker houten plafond, dat mooi afsteekt tegen het heldere wit van de muren. Helaas is zo’n mooi authentiek plafond niet voor iedereen weggelegd. Niet getreurd, een plafond met ornamenten is een goed alternatief.


Foto: Pinterest en Bloglovin

Oude meubels

Op zoek naar meubels voor jouw beachy interieur? Ga op zoek naar oude, verweerde meubels. Bijvoorbeeld bij de kringloopwinkel. Geef ze een likje witte verf of whitewash een paar oude meubels. (Speciaal voor de whitewash- liefhebber schreven we een blog over deze verftechniek.)  Je kunt natuurlijk ook kiezen voor meubelen van sloophout. Je zult zien hoe perfect die matchen in jouw strandinterieur.

Ibiza-stijl vloerkleden

Een wollen vloerkleed in lichte tinten of een dierenhuid op de grond doet het goed bij de beachy interieurstijl. Uit Marokko komen de kleurrijke Boucherouite vloerkleden, deze misstaan ook zeker niet bij deze interieurstijl.

Foto: VT wonen

Luiken of bamboe?

Vergeet trouwens de raamdecoratie niet. Typisch voor een beachy look zijn houten luiken voor de ramen. Je kunt ook kiezen voor bamboe raambekleding, of lange witte gordijnen. Het gaat erom dat het dezelfde lichte look heeft als de rest van je interieur.

Foto: Wikipedia

Oude strandfoto

Gaaf idee; zoek een paar mooie, oude strandfoto op die je kunt gebruiken als decoratie aan je muur. Je kunt natuurlijk ook een paar oude foto’s op een wandplank plaatsen. Wel zo handig als je van afwisseling houdt.

Schelpen en stenen

Last but not least: breng schatten die je vindt in de natuur in je interieur. Schelpen van het strand bijvoorbeeld doen het goed bij de beach-look. Scapa heeft een volledige interieurcollectie die geïnspireerd is op de beachy look.