Puur landelijk wonen - Mart
Home / Stories / Puur landelijk wonen

Puur landelijk wonen

Foto: myindustrialinterior.nl

Het platteland

Waar sommigen van ons dromen van een boerderijtje op het platteland, hopen anderen op een jaren dertig woning in een gezellig dorpscentrum. En hoewel de ene droom misschien sneller uitkomt dan de andere en de huizen qua sfeer en uitstraling behoorlijk verschillen, in beide past de landelijke woonstijl als een warme jas.


Foto: zelfmaak-ideetjes.nl

Mix van meubels

Natuurlijke materialen, een mix van meubels –modern, antiek, nieuw, tweedehands- je kunt ze moeiteloos met elkaar combineren. En landelijk wonen betekent ook dat je het eenvoudig en comfortabel mag houden. Met de nadruk op mag, want wie voor meer luxe kiest kan in de landelijke woonstijl ook helemaal zijn of haar ei kwijt.


Foto: Sara N Bergman

Natuurlijke materialen

In de landelijke stijl zijn verschillende elementen verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan de wisselende seizoenen; frisse voorjaarskleuren of warme tinten van de herfst. Rust en kalmte komen tot uitdrukking in eenvoudige interieurs en nostalgie. En uiteraard mogen natuurlijke materialen niet ontbreken in een comfortabele landelijke woonstijl.


Foto: man-man.nl

Drents boshuisje

Landelijk wonen en comfort gaan hartstikke goed samen. Maar om je echt comfortabel te voelen, op je gemak en thuis te zijn, heb je eigenlijk niet zo gek veel luxe nodig. Zo kan een eenvoudig boshuisje zonder al te veel gekke weelde als een warme deken voelen. Vorig jaar huurde ons gezin een vakantiehuisje in Drenthe, aan de rand van een akker op loopafstand van het Dwingelderveld. Het was op een parkje met nul voorzieningen of vermaak, het huisje had een houtkachel, was klein en basic, maar ook heel erg sfeervol ingericht. Je raadt het al: we hebben het zelden zo naar ons zin gehad.


Foto: byshnordic.com

Goed gekozen elementen

Waar dat aan lag? Het was de mooie omgeving, de eenvoudige, landelijke inrichting en het feit dat het leven hier een stuk rustiger en eenvoudiger was dan we gewend waren. Nadat we ons hadden geïnstalleerd gingen we als het ware over op een rustiger tempo. Om zo’n zelfde sfeer en levenstempo thuis te realiseren, heb je niet heel veel nodig. Een uitnodigende bank, een vaas met bloemen (het liefst uit eigen tuin) en een paar van je lievelingsaccessoires. Met eenvoudige maar goed gekozen elementen, creëer je zo een super comfortabele kamer.


Foto: myscandinavianhome.com

Rust

Om een goed interieur neer te zetten –en dat geldt voor iedere woonstijl- is het fijn om een blikvanger in je woonkamer te hebben. Dat kan een grote kast zijn die je in een mooie tint hebt geverfd, een bepaald schilderij, de openhaard, maar ook het uitzicht kan de hoofdrol spelen in je interieur. Kijk je uit over een prachtig natuurgebied, dan heeft de rest van de kamer niet zo veel aankleding meer nodig. Het zou alleen maar afleiden van wat van zichzelf al zo mooi is. Als je duidelijk hebt welk item de hoofdrol gaat spelen in je woonkamer, dan creëer je daar omheen de rest van je interieur. En bedenk: een landelijke woonstijl is eenvoudig, niet pretentieus en hele makkelijk te realiseren. We leven in een moderne, snelle wereld, krijgen dagelijks heel veel prikkels te verwerken; je huis moet dan geen etalage of toonzaal zijn voor anderen, maar een comfortabel thuis dat je nieuwe energie geeft!


Foto: decordeprovence.blogspot.com