Pretty Pastel - Mart
Home / Stories / Pretty Pastel

Pretty Pastel

Geen frutsels en fratsen, maar eenvoud en rust. Grote vlakken en een tikje artistiek: pastel kleuren geven power! Te zoet? Voeg dan een tegenhanger toe, zoals okergeel. Hiermee creëer je wat extra pit.

Pasteltinten: het zonnetje in huis

Men neme een beetje champagneroze en combineert dit met feestelijk geel. Verrassend? Absoluut! Stralend? Dat ook. En vooral ook lekker zomers. En dat is precies wat pastelkleuren doen. Ze geven je huis direct een zomerse uitstraling. Bovendien hebben ze een zachte en warme uitstralen, dus passen de kleuren ook perfect in een kinderkamer. Dus tijd om die kwast te pakken en eens even te oefenen.

Pastel combineren

Pastelkleuren gaan supermooi samen met veel materialen. Omdat de kleuren van zichzelf vrij zacht zijn, kun je je interieur wat meer body geven, door de kleuren te combineren met robuuste meubels. Denk hierbij aan leer, hout, staal of bijvoorbeeld baksteen. Ook beton kun je perfect combineren met pastel, met een grijze betonvloer creëer je een mooie samenhang tussen stoer en de lieflijk. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een meer Scandinavische uitstraling; pastel met licht hout en veel wit. Ook dat is prachtig.

Blikvanger

Natuurlijk hoef je niet gelijk je huis van onder tot boven in pasteltinten te verven. Je kunt er ook voor kiezen om slechts één of enkele items in pasteltinten te doen. Op deze manier kun je de kleuren er echt uit laten springen! Zo staat het bijvoorbeeld heel gaaf wanneer je in een donker interieur een mooie mintgroene bank zet, deze valt zo extra op en breekt ook de donkere kleur in het interieur.

Tips

  • Kies je één verfsoort voor zowel de muur als het houtwerk, dan krijgen deze dezelfde uitstraling. Dit geeft een rustgevend effect. Wil je nét iets meer contrast? Gebruik dan lak voor het houtwerk, zo kun je voor verschillende glansgradaties gaan.
  • Een van de mooiste materialen om mee te werken in deze kleurenmix? Blank hout. Dat werkt neutraliserend en als verbindende factor met het sprankelende champagne roze.
  • Een interieur in een palet van pastelkleuren krijgt wat meer body als je tegengas geeft in de vorm van stoere, grove materialen, hoekige vormen en strakke lijnen. Met aaibare en organische meubels en accessoires wordt de sfeer juist romantischer.

Uit: VT Wonen