Pasen? Eitje! - Mart
Home / Stories / Pasen? Eitje!

Pasen? Eitje!

Paasdagen vieren wij graag met z’n allen. En dat zie je dan ook terug in ons interieur. Met paastakken, mooie natuurlijke elementen en natuurlijk eieren…

Paastakken

Geen Pasen zonder paastakken. Met de takken van de kronkelhazelaar laten we zien dat de lente weer helemaal begonnen is. Je kunt de takken prachtig decoreren met een paar eenvoudig versierde eieren en wat veertjes. Maar natuurlijk is er veel meer mogelijk. Gebruik bijvoorbeeld een paar bloesemtakken in plaats van de takken van de kronkelhazelaar en decoreer deze met kleine decoratievogeltjes. Ook leuk: versier je takken met een paar pastelkleurige pompons of honeycombs. Helemaal Pasen!

Stolpen

Stolpen zijn het helemaal op dit moment. Grappig, want zo’n stolp past in nagenoeg elk interieur. Of je er nu een paar mooie veren inzet, kiest voor een paar knoestige takken of de voorkeur geeft aan een paar kleurrijke decoraties, stolpen maken van elk voorwerp een echte eyecatcher.

Houten elementen

Hout geeft elk interieur een stoere en robuuste uitstraling. Zeker oud hout. Hoe ouder hoe mooier. Gebruikt, gebutst of versleten, dat maakt het alleen maar doorleefder. Kies voor diverse mooie houten elementen in je interieur. Combineer dat met een schaaltje kievitseieren, een eenvoudige kersenbloesemtak of een grote houten bak met hyacintbollen in verschillende kleuren. Geniet van dit prachtige Paasstilleven!

En natuurlijk de eieren…

Eieren mogen niet ontbreken op het lentefeest dat Pasen heet. Kies je voor de lichte look van de witte eieren, of geef je de voorkeur aan een paar rustieke kievitseieren? Leuk idee: eieren met betonlook. Je kiest verschillende maten eieren (uitgeblazen echte eieren of nepeieren). Schilder deze in de kleur Lava van Carte Colori. Een gave, robuuste betonkleur, die ook nog eens snel droogt. Plak er en wit veertje op voor het echte paasgevoel en plaats de eieren onder een stolp. Vrolijk Pasen!

Idee Ariadne at Home

Gaaf idee uit de Ariadne at Home: Een paar prachtige dubbele roze tulpen met een subtiel wit randje maak je nog mooier met een witte gebroken eierschaal. Breek de eieren half doormidden en laat de inhoud eruit lopen. Laat ze kort drogen. Steek dan de steel van de tulp voorzichtig in het midden van de halve eierdop. Schuif de dop zover naar boven dat hij als een klein dopje om de tulp heen komt te liggen. Mooi als boeket, maar ook als enkel bloempje met schaal en al in een eierdop.

Naar ideeën uit Ariadne at Home nummer 3, Maart