Oud materiaal in je interieur; louvredeuren - Mart
Home / Stories / Oud materiaal in je interieur; louvredeuren

Oud materiaal in je interieur; louvredeuren

Oud is in. Een oude kruk, een antiek fotolijstje of een oude deur in je interieur geven je huis die warme, doorleefde en persoonlijke touch waar we ons allemaal bij thuis voelen…

Bovendien laten oude materialen je moderne meubelstukken extra goed uitkomen. Een manier om je huis die warme en oude look te geven, is door het gebruik van oude brocante luiken of louvredeuren. Deze houten deuren bestaan uit kleine paneeltjes, die soms kantelbaar zijn, zodat je met de lichtval kunt spelen. Vaak worden deze antieke luiken met de afgebladderde verf ook wel oude patiné genoemd.

Louvre deuren

Brocante voor je ramen

Je kunt een brocanteluik of louvredeur op verschillende manieren gebruiken in je interieur. Allereerst is het mogelijk het luik te gebruiken waar het ooit voor bedoeld was; voor de ramen. De verweerde uitstraling geeft je inrichting direct een vakantie-achtige sfeer. Bovendien is het gebruik van luiken ook nog praktisch: ze houden de zon, warmte én kou lekker buiten. Ook bieden ze privacy en zorgen voor een gezellige sfeer in huis. Als je voor je hele huis kiest voor luiken, kun je deze beter door een timmerman laten vervaardigen. Hij kan de luiken passend maken, waarna je ze kunt verven in de kleur die jij wilt.

Louvredeuren als tussendeuren

Louvredeuren lenen zich uitstekend als scheidingswand in je woonkamer. Met een echte voor en achterkamer zorg je direct voor een bijzondere jaren ’30 sfeer. Bovendien maar is ook nog praktisch. Je woonkamer wordt een prachtig afgeschermde plek waar je samen met je partner de ontspannen avonduren doorbrengt. Op zoek naar bijzondere luiken of louvredeuren? Neem dan eens een kijkje op benko.nl of vanzoomeren.com.

Kast met louvredeuren

Brocante louvredeuren zijn ook heel mooi bruikbaar als kastdeuren. Je kunt ze bevestigen op een oude kast of je kunt de hele kast zelf maken. Op de website van Karwei leggen ze stapsgewijs uit hoe je een louvrekast maakt.

Kasten met louvredeuren

Hoofdbord bed

Een mens slaapt gemiddeld een derde van zijn leven. En dat doen we graag in een mooi bed. Want ook al zien we misschien niks tijdens onze slaap, als we wakker worden willen we ons nog even tegoed doen aan de rustieke sfeer in onze slaapkamer. Ben jij nog op zoek naar een bijzonder bed? Ga dan eens op zoek naar een paar oude, verweerde louvredeuren. Je zult zien dat ze ideaal bruikbaar zijn als hoofdbord van je bed.

Hoofdbord bed

Wanddecoratie

Oud hout heeft een eigen verhaal. Daarom leent de louvredeur zich ook prachtig als wanddecoratie. Hang een louvredeur aan de wand en je hebt een prachtig stilleven in je huiskamer.

Louvre deuren