Op zoek naar het juiste huisnummer… - Mart
Home / Stories / Op zoek naar het juiste huisnummer…

Op zoek naar het juiste huisnummer…

Nu we een jaar geleden verhuisd zijn, wordt het tijd om de puntjes op de i te zetten. De plinten worden tegen de wanden gezet, de trap wordt geverfd, we zijn druk op zoek naar een mooie kapstok en er moet een huisnummer op of naast de deur. 

En dat is nog niet zo’n eenvoudige klus, kan ik je vertellen. Want het aanbod blijkt een stuk groter dan gedacht.

Natuurlijk kunnen we ervoor kiezen om helemaal geen nummer op of bij de deur te doen. Maar ik moet je eerlijk zeggen, dat ik dat een beetje karig vind. Het kan maar duidelijk zijn dat in dit huis de familie Vergunst woont, en het voorkomt bovendien een hoop gezoek voor bezoek en postbode. Omdat we een mooie, dichte, grijze deur hebben, koos ik in eerste instantie voor onze naam en het nummer van ons huis in een paar sierlijke witte letters. Het contrasteerde prachtig bij de grijze deur, maar manlief vond het toch echt té tuttig. Dat werd ’m dus duidelijk niet.

Maar wat dan? Ga ik voor een compleet uithangbord met ons huisnummer, of kies ik voor een subtiel bordje naast de voordeur?

huisnummer

nummerborden

Emaillen bordjes

Het bleven de deurstickers die mij het meest aanspraken. De mooie, sierlijke, witte letters geven mijn huis net dat extra klassieke en landelijke tintje. Op nummer 2 staan de oude emaillen nummerbordjes, die je vooral nog bij de brocante winkeltjes vindt. Het enige nadeel hieraan is, dat je net geluk moet hebben dat je nummer ertussen zit. En aangezien nummer 106 niet zo’n hele hoge score heeft, is het de vraag of mijn tweede keus te realiseren is.

huisbordjes nummers

huisnummers

Bloempot

Een leuk alternatief is natuurlijk om het nummer op een bloempot naast je deur te verven, of in stickervorm op te plakken. Ik kan dan gewoon gebruikmaken van de sierlijke letters die ik op mijn deur wilde. Maar door het op de bloempot te plakken of te verven, is het eenvoudig vervangbaar, en daarmee aan te passen aan de stijl die je op dat moment leuk vindt.

bloempotten 

Nummerkussens

Een origineel idee zijn deze nummerkussens. Leuk voor op het bankje bij je voordeur of voor je huis. Je kunt de kussens zelf maken of bestellen via nouveauvivre.nl.

nummerkussens

Houten plantenbak

Wil je echt niet dat de postbode je huis mist? Dan kun je kiezen voor deze grote plantenbak met huisnummer. Wedden dat je brieven altijd goed aankomen?

Met naambordjes geldt hetzelfde als met zoveel dingen: het is uiteindelijk net hoe ingewikkeld je het wilt maken. Een eenvoudig geverfd nummer kan net zo mooi zijn als een opgepoetst bordje. Het gaat erom wat bij jou, en bij je huis past. Dan komt die post vanzelf wel.

plantenbak

huisnummerbordje

(Bronnen achtereenvolgend: Etsy.com, youtube.com, 
u-interieurontwerp.nl, bigcartel.com, livealittlewilderblog.com, welke.nl, housetweaking.com, dewemelaer.nl, indulgy.com)