Oh, kom er eens kijken! - Mart
Home / Stories / Oh, kom er eens kijken!
Sinerklaasdecoratie

Oh, kom er eens kijken!

Foto: Showhome

Wij kijken er al weken naar uit; pakjesavond. De familieavond bij uitstek, waar alle creatieve inpak- en surprisetalenten uit de kast worden getrokken. Een heerlijk avond, vol gezelligheid, snoep en speculaas, warme chocolademelk en bergen pepernoten.

Voordat het heerlijk avondje is aangebroken, wordt er hier volop geknutseld en verkneukelen we ons al op de verraste gezichten. En om helemaal in de sfeer te komen, versier ik mijn huis met de leukste sinterklaasfrutsels en knotsgezellige Sintdecoraties.

Raamtekening

Allereerst is er de raamtekening van de Sint op de daken; altijd weer een grote uitdaging om dat netjes te krijgen. Op raamtekening.nl vind je een handige beschrijving in vijf stappen om jouw Sint en Piet tekening binnen no time op het raam of de deur te krijgen. Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar simpele krijtstiften en een goed voorbeeld (allebei via de website te krijgen).

 

Raamtekening Sinterklaas

Foto: fantasticmoms

Oude platen

Altijd leuk; van die oude platen met een tafereeltje van Sint Nicolaas die de kinderen verwent. Snuffel eens rond op Marktplaats en je hebt er zo een gevonden.

Leuk om rond de Sinterklaastijd in te lijsten, of gewoon met washitape op de muur plakken.

Oude Sinterklaasplaten

Foto: grootklimmendaal.nl

Sint in een stolp

Een stolp leent zich ideaal als kleine tentoonstellingsruimte. Een kleine zwarte sint en piet uit papier geknipt en op een dot watten gezet, Playmobil sint en piet of gewoon een gezellig pepernotenstilleven; het kan allemaal. Laat je creativiteit de vrije loop, en maak er een echt sinterklaasmuseumpje van.

Sinterklaasdecoratie stolp

Foto: Marjolein van Mierlo

Sintslinger

Een terugkerende hit; de sinterklaasslinger. Vorm met zwarte letters de woorden ‘Welkom Sint en Piet‘ of knip een paar sinterklaasmijters en pakjes uit, die je aan de slinger bevestigt. Leuk om met de kids te doen. Heerlijke voorpret en gegarandeerd een feest!

 Sinterklaasslinger
Foto: newstories.nl

Inpakken maar

Inpakken is een hele kunst. Surf maar eens lekker rond op Pinterest, en je vind de meest kunstzinnige ingepakte cadeautjes. Leuk om inspiratie op te doen voor jouw heerlijk avondje.

 Sinterklaascadeautjes

Verrassingsplank

En dan is het eindelijk zover; pakjesavond. Terwijl de kids zich om het haardvuur nestelen, tover jij een heerlijke plank tevoorschijn met allemaal lekkers. O, en vergeet de warme chocolademelk met slagroom niet.

Sinterklaas verrassingsplank

Foto: famme.nl

Succes met de voorbereidingen en een feestelijke Sinterklaasavond voor iedereen!