Nazomeren - Mart
Home / Stories / Nazomeren
Outdoorliving

Nazomeren

Foto: anindiansummer.in

Beetje gek is het wel, dat nazomeren. De ene keer zit ik met een dik vest aan op de bank, zo dicht mogelijk bij de warme haard. De andere keer loop ik in mijn korte mouwtjes buiten en vul ik vrolijk de bloempotten met mooie najaarsbloeiers. Kortom, die nazomer zit vol tegenstellingen. Maar laten we eerlijk zijn, dat maakt dit seizoen ook wel weer heerlijk spannend. En daar houden we van, toch?

Als het om je interieur gaat, is het tijdens dit seizoen de kunst om je huis zo in te richten dat je het heerlijke najaarszonnetje volop de kans geeft om naar binnen te schijnen, en tegelijkertijd knusse hoekjes creëert waar je je lekker kunt terugtrekken op een regenachtige koude dag. Gooi ’s ochtends je ramen lekker open en laat de koele najaarslucht naar binnen stromen. De ergste warmte van de zon is al weg, dus je hoeft niet bang te zijn dat het bloedheet wordt in je huis. Hou je niet van de volle zon in je huis? Kies dan voor een mooie dunne vitrage of een paar plissé shades in de juiste kleuren. Zo hou je de felste zon uit huis, maar laat je nog voldoende licht binnen. Let the sun shine!

Knus hoekje interieur
Foto: Riverdale

Knusse hoekjes

Geen zonnetje, maar een druilerige koude najaarsdag? Zorg dan voor een lekker warm kleedje en een fijne stoel bij de kachel. Zet een kopje koffie, ritsel een stapel woontijdschriften en verwen jezelf met een uurtje ontspanning. Nog een tip: verwen jezelf dit najaar met een paar lekkere Soxs.co. Deze oerdegelijke wollen sokken worden gemaakt van ecologisch schapenwol, zijn sterk, warm en praktisch en ook nog eens lekker hip. Elk paar heeft een felgekleurd label, wat de sokken een superstoer uiterlijk geeft. Een echte aanrader.

Sfeerfoto koude nazomer

Foto: Thirzavdb

Romantiek in de tuin

Nazomer is trouwens ook de tijd om nog even van je tuin te genieten. Zeker nu het al wat vroeger donker wordt, is het heerlijk om ’s avonds nog een uurtje bij de vuurkorf te kruipen. Neem een lekker plaidje mee naar buiten, want het begint ’s avonds al behoorlijk koel te worden. Paar kaarsen op tafel en op de grond, en bereid je maar voor op de meest romantische avondjes ooit.

Sfeerfoto nazomer

Foto: anindiansummer.in

Outdoor cooking

Een groot succes met de kids; koken op open vuur. Slijp een paar stokjes uit het bos scherp en prik er een voorgegaard worstje aan. Broodjes in de oven, een fles curry en mayo op tafel en de kids kunnen helemaal hun gang gaan.

Stap voor stap je interieur herfstklaar maken

Naast lekker nog even van de buitenlucht genieten, is het ook tijd om je huis stap voor stap herfstklaar te maken. In de volgende blog vertel ik je uitgebreid hoe ik elk jaar mijn huis herfstklaar maak. Zorg dus dat je die blog leest ;-)…

Najaarsbloemen

Foto: lesleyjames

Bloemen op tafel

Bloemen zijn de perfecte manier om een nieuw seizoen in te luiden. Elke periode heeft zijn eigen kleuren en soorten. Typische najaarsbloemen zijn Anjers, Afrikaanse lelies en Alliums. Je kunt deze laatste twee blauwpaarse soorten prachtig combineren met okerkleurige chrysanten en artisjokken. Ga op zaterdag gewoon eens lekker naar de markt en bezoek de bloemenkraam. Combineer de kleuren die jij mooi vindt en je zult zien dat je met een fantastische bos naar huis gaat.

Lekker koken

Misschien hou je er niet van om lang in de keuken te staan, maar een lekker zomergerecht is dé manier om nog even na te genieten van je vakantie. Een stevige Italiaanse pasta, Franse coq au vin of Duitse bratwürst op een broodje. Een superleuke site om kookinspiratie op te doen is uitpaulineskeuken.nl. Hier vind je echt de meest heerlijke en makkelijk te bereiden gerechten, zoals deze overheerlijke aubergine galette. Zet een gezellig kaarsje op tafel en schenk er een glaasje wijn bij. Bon appetit!

Foto: Uitpaulineskeuken