Moodboard, blauwdruk van je interieur - Mart
Home / Stories / Moodboard, blauwdruk van je interieur

Moodboard, blauwdruk van je interieur

Met de komst van Pinterest is er, in elk geval voor mij, een compleet nieuwe wereld open gegaan. Een van inspiratie, waar je dus echt iets aan hebt en een leuk en vooral verbazing, want er is ook veel onzin en geks op te vinden. Leuk om even te zien en dan snel weg klikken. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel een afbeelding van te vinden op Pinterest: zelf dagcrème maken, Zeeuwse klederdracht, 1000 en één Smörgåstårta recepten, tornado’s boven de oceaan, lelijke eigengemaakte kerstkaarten, kleine hondjes en veel, heel veel interieurs.

Heel veel interieurs

Al klikkend door de eindeloze stroom interieurafbeelding, zie je hoe verschillend smaken zijn. Wat de een prachtig vindt, zal een ander verafschuwen. Elke stijl is vertegenwoordigd en dat is echt heel erg leuk. Want koop je een woontijdschrift dan zie je in zo’n blad vaak één woonstijl. Pinterest is niet zo kieskeurig, alles is hier te vinden: stoer, landelijk, klassiek, design, modern, brocante, zelfgemaakt, van heel veel kleur tot uitsluitend wittinten en alles daar tussen in.

accessoires-pinterest-moodboard

Wow!

Ik vind Pinterest echt een geweldig platform om er achter te komen welke woonstijl iemand heeft heeft. Maak maar eens je eigen Pinterest-bord met foto’s waarvan jij denk: wow, wil ik ook. Zie: zo ontstaat je eigen moodboard! Veel interieurstylisten adviseren mensen die eigenlijk nog niet helemaal weten wat ze willen in huis: maak je eigen moodboard en ontdek zo wat je mooi vindt. (Pst, heb je onze blog over de beste sites om online een moodboard te maken al gelezen?)

accessoires

Partners aan de slag

En het is vaak een ‘opdracht’ voor partners die qua smaak en stijl niet helemaal op een lijn zitten. Ze moeten ieder afzonderlijk een moodboard maken. Dan pas kun je zien wat iemand echt mooi vindt. Soms kiezen ze dezelfde foto’s, die worden in een later stadium uiteraard toegepast op het gezamenlijke moodboard. Verder is het vooral een kwestie van ‘trechteren’…dus van al het beeldmateriaal datgene gebruiken wat zowel de een als de ander mooi vindt.

pinterest-moodboard-inspiratie

Blauwdruk van smaak en stijl

Een moodboard is een blauwdruk van je smaak en woonstijl en vormt de leidraad bij het ontstaan van een nieuw interieur. Er is zo veel te zien en te koop, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Een moodboard geeft dan houvast. Het gebeurde mij heel vaak: ik zag iets moois, kocht het en thuis viel het tegen, het stond niet. Heb je een moodboard gemaakt en zie je iets moois, maar komt het niet terug in je fotocollage, dan weet je: niet doen!”