Meubeltrend 2013: Oud hout hot en happening - Mart
Home / Stories / Meubeltrend 2013: Oud hout hot en happening

Meubeltrend 2013: Oud hout hot en happening

Oud hout is hot en happening.  En dat is niet zo gek. Want anno 2013 mag wonen weer echt beleefd worden. Eén stijl is ‘uit’, mix en match is de trend. Want dat maakt je interieur pas écht persoonlijk. 

Sloophouten kast

Het was de bekende interieurdesigner Piet Hein Eek die begin 1990 de designwereld op z’n kop zette met het ontwerp van een sloophouten kast. De sobere vormgeving en het eenvoudige materiaalgebruik stuitte op veel commentaar. Nu, ruim twintig jaar later, zijn al onze huizen volledig aangekleed met basismaterialen. We willen weer terug naar de basis; naar meubels met een verhaal. Accessoires met een authentieke geur, een oud houten kast, handgemaakte potten van natuurlijk aardewerk, en bankjes van ambachtelijke kwaliteit. Ook ‘homemade’ is booming. Handgemaakte producten met een ambachtelijke uitstraling passen helemaal in het moderne mix en match interieur. Denk maar eens aan die zachte gehaakte poef of grof gebreide plaid. Kortom, het nieuwe interieur heeft een moderne finish met een twist naar het verleden. Oftewel design meets nostalgie.

sloophoutenkat

Vakmanschap en echtheid

Complete meubelsets passen niet meer in deze modern trend. Je kiest zelf je stoelen, tafel of bank op basis van de beschikbare ruimte en jouw persoonlijke smaak. En ook al zijn het acht verschillende stoelen om één grote houten tafel; alles kan en alles mag. Een interieurtrend waarbij het niet meer draait om de standaardserie van de meubelboulevard, maar om vakmanschap en échtheid.

Oud hout vertelt een verhaal

Oud hout is een typische sfeermaker. Daarnaast straalt het karakter, historie en authenticiteit uit. Een oud houten bankje is niet alleen een prachtig item voor in je interieur. Het vertelt ook zijn eigen verhaal. Het meubelstuk geeft alle ruimte aan fantasie, zodat je heerlijk kunt dagdromen over de levens van al die mensen die al op dat bankje hebben plaatsgenomen. Wrijf eens over die oude houten planken van je keukentafel. Het kan zomaar afkomstig zijn van een aanlegsteiger in een knus dorpje in Griekenland. Persoonlijker kan bijna niet.

oud hout

Duurzaamheid

Oud hout past ook binnen de trend van duurzaamheid. We zijn ons steeds meer bewust van het belang van het milieu en willen daar graag ons steentje aan bijdragen. Gerecyclede materialen en gebruikte accessoires passen bij onze nieuwe focus op milieu en duurzaamheid. En ook ons interieur doet daarin mee. 

Meubeltrend 2013

Oud hout laat ons verder kijken dan het meubel an sich. Het brengt je in een wereld van oude verhalen en authentieke gebruiken. Door het te combineren met strakke designaccessoires kun je jouw interieur zo persoonljk maken als je zelf wilt. En alles is toegestaan. Want in 2013 mag je je huis inrichten zoals jíj bent!

oud hout