Meesters aan je muur - Mart
Home / Stories / Meesters aan je muur
Kunst in huis

Meesters aan je muur

Foto: Muurmeesters.nl

Kunst in huis klinkt heel chique. En duur. Maar wist je dat je voor een prikkie een grote meester aan je muur kunt hebben hangen? Maak kennis met Ixxi en muurmeesters.

Ixxi? Wat is dat eigenlijk?

Ixxi is een oerhollands bedrijf, opgezet door de drie enthousiaste ontwerpers Eric Sloot, Paulien Berendse en Roel Vaessen. Deze drie creatievelingen vonden een nieuwe manier uit om je muur weer heerlijk op te vrolijken met een mooie plaat. Daarom ontwierpen ze een speciaal koppelsysteem van kunststof x-jes en kaarten. Door de kaarten met de x-jes aan elkaar te klikken, creëer je een afbeelding. Je zet dus eigenlijk je eigen wanddecoratie in elkaar.

Synaps-kaarten

Ook ideaal: het systeem is eenvoudig uit elkaar te halen. Keer op keer zonder dat de kwaliteit erop achteruit gaat. Bovendien zijn de kaarten gemaakt van Synaps, een hoogwaardig synthetisch mat materiaal, dat waterbestendig is, niet kan scheuren, nooit kromtrekt en ook nog eens bestand is tegen UV-licht. Hierdoor is het systeem ook geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer. Wat dacht je van een enorme gele badeend naast het bad?

Gebloemde ixxi in woonkamer

Foto: make-over.nl

Jouw persoonlijke Ixxi?

Het leuke van Ixxi is dat je helemaal zelf de afbeelding kunt kiezen die jij wilt. Dus altijd al een enorme flamingo aan je muur willen hebben? Dan is dit je kans. In 4 stappen heb je al een ixxi decoratie aan de wand hangen. Stel via ixxiyourworld.nl eigen ixxi samen. Je kunt kiezen uit een van de standaard afbeeldingen of je eigen foto gebruiken en deze verdelen in meerdere stukjes. Natuurlijk kun je ook een collage samenstellen uit meerdere foto’s, ook leuk in zwart-wit! Kies het formaat en binnen 5 werkdagen ligt het pakket bij je thuis. De kaarten kun je vervolgens zelf in elkaar klikken met de bijgeleverde kruisjes. In een schitterende landelijke inrichting past dit perfect!

Foto: showhome

Meesters aan je muur

Voor de echte meesters, heeft Ixxi in samenwerking met een aantal musea en ontwerpers een aantal speciale collecties ontwikkeld. Met het Rijksmuseum bijvoorbeeld is een patroon gemaakt gebaseerd op originele keramische borden uit het museum. Maar ook andere bekende schilderijen, zoals Het meisje met de parel of Het melkmeisje zijn verkrijgbaar in Ixxi.

Foto: Muurmeesters.nl

Muurmeesters.nl

Vind je die ixxi-kaartjes maar niks? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een echte meester op fluweel of textiel. Denk aan de lumineuze werken van Rembrandt van Rijn, Frans Hals, Johannes Verspronck, Johannes Vermeer en veel meer Hollandse meesters. Een muurmeester bestaat een uit supersterke textielprint en een stevig aluminium frame dat makkelijk zelf te monteren is. het wisselbare systeem maakt het ook nog eens mogelijk je interieur in een handomdraai een nieuwe look te geven.

Je vindt een enorme collectie prachtige meesters op muurmeesters.nl