Maak van je slaapkamer een vijfsterrenhotel! - Mart
Home / Stories / Maak van je slaapkamer een vijfsterrenhotel!

Maak van je slaapkamer een vijfsterrenhotel!

Zeg nou zelf; jezelf af en toe eens goed verwennen kan geen kwaad. Een intensief gezin, een enerverend sociaal leven en een drukke baan, het vergt al genoeg van je. En een beetje luxe in deze tijden van crisis en budgetbeheersing mag best.

Waarom zou je jezelf niet trakteren op een slaapkamer met een vijfsterrenhotel allure? Zodat je je elke dag terug kan trekken op die heerlijke plek, waar alle werkstress en sociale druk vanzelf van je afglijdt.

Ideeën slaapkamer inrichten

Je slaapkamer is dé plek om tot rust te komen. Tenminste, als je er ook een beetje je best voor doet. Want een mooie, opgeruimde slaapkamer krijg je niet in je schoot geworpen. Maar met een paar eenvoudige ideeën, maak jij van je slaapkamer een heerlijk rustoord. 

Slaapkamertrends

Ook de slaapkamerinrichting is onderhevig aan trends. De trend van dit moment is strak, modern en ruimtelijk. Maar juist omdat je slaapkamer jouw eigen plekje is, moet je zorgen dat de inrichting vooral bij jou past. Waar je ook voor kiest, zorg dat er één lijn in je inrichting zit. Dat alleen al geeft rust en zorgt ook voor dat luxe gevoel.

Nachtkastjes

Uiteraard helpt een zooi je ook niet om tot rust komen. Rondslingerende kleding, een stel sloffen waar je over struikelt, of die ‘s avonds laat uitgetrapte hakken. Zorg dat je het allemaal netjes opbergt. Verwijder alles van de nachtkastjes en berg de spulletjes die je graag bij de hand hebt op in een lade. Een paar stoere kledinghaken kunnen dienst doen als tijdelijke opbergers voor je kleding.

Authentieke kledingkast

Uiteraard maakt een versleten en oubollige kledingkast je kamer niet echt chique. Een authentieke en stijlvolle kledingkast zorgt voor voldoende kastruimte en lades. Hierdoor ben je eerder geneigd om je kleding altijd netjes op te bergen.

Slaapkamerkleuren 

Een luxe slaapkamer straalt rust en warmte uit. Heb je ooit wel eens opgemerkt dat de inrichting van luxe slaapkamers meestal maar twee, ten hoogste drie kleuren telt? Probeer eens om een effen muur met een muur met behang met een rustgevend patroon te combineren. Juist die subtiele afwisseling geeft dat luxe gevoel. Kies daarbij voor rustige tinten.

Verlichting slaapkamer

Natuurlijk vormt je slaamkamer ook het romantische hart van het huis. Dimlicht is een must. Stoere leeslampen in landelijke stijl, met natuurlijk houten voet, aan weerzijden van het bed zorgen voor een romantische warmte. Werk verder met indirect licht. Denk eens aan panelen met daarachter spotlichten. En laat licht in je garderobekast installeren voor die extra luxe touch.

Mooi beddengoed

Nu je slaapkamer bijna leeg is, en je muren mooi geverfd, gaat alle aandacht naar het bed. Zorg dat het hart van je slaapkamer een echte eyecatcher wordt. Investeer in mooi beddengoed. Het merk Gant heeft prachtige dekbedovertrekken en kussenhoezen in elke stijl.  Ga voor een overdaad aan luchtige kussens met verschillende hoezen, zodat je er ‘s avonds heerlijk in kan wegzinken. Uiteraard mag de persoonlijke touch niet ontbreken. Zorg daarom voor enkele stijlvolle persoonlijke accessoires. Bijvoorbeeld een mooie fotolijst of kunstvoorwerp waaraan je gehecht bent. Zo voorkom je dat je eigen slaapkamer de onpersoonlijkheid van een hotelkamer krijgt.

Vijfsterrenhotel

Jouw slaapkamer is jouw paleisje. Eenmaal mooi ingericht is het de kunst om het ook zo mooi te houden. Maak er daarom een goede gewoonte van om ‘s morgens direct het bed op te maken, de ramen te openen en het beddengoed op tijd te wassen met een geurig wasmiddel en een wasverzachter. Zo houd je slaapkamer schoon en netjes. En kun je elke dag genieten van de allure van een vijfsterrenhotel.

hotel kamer