Lounge- of leesstoel - Mart
Home / Stories / Lounge- of leesstoel

Lounge- of leesstoel

Heerlijk zijn ze; die kostbare uurtjes ’s avonds, waarop de kinderen in bed liggen en er eindelijk tijd is voor een loungemomentje. Vaak kruip ik even lekker weg op de bank of zak ik in een van onze roodleren stoelen. 

Er is echter een probleem: ik heb deze stoelen ooit uit esthetisch oogpunt gekocht. Daarbij vergat ik de stoelen te testen op hun loungecapaciteit. Iets waar ik nu elke keer weer tegenaan loop. En omdat we nu toch gaan verhuizen, is het hoog tijd om mijn stoelen te vervangen door echte loungestoelen.

Barcelona chair

Vaak trap ik er nog in; het uiterlijk van een stoel is en blijft ontzettend belangrijk in mijn keuze. Sinds kort heb ik mijn hart verloren aan een cognackleurige Barcelona chair; een hippe designstoel met stalen poten, en een prachtige antiek leren bovenkant. Kortom, een bijzondere combinatie tussen hip design en doorleefd antiek. Gaaf natuurlijk, maar het is nog maar de vraag of deze stoel de juiste zit heeft.

Barcalona chair

Authentiek retro

Ik ben gek op alles wat authentiek is. Meubels met een eigen verhaal en een licht gesloopt uiterlijk. Dat is ook de reden dat ik als een blok voor deze stoel viel. Het retro uiterlijk, het prachtig geborduurde kussen en de oude spiegel halen de jaren 60 zo weer in huis. Maar lekker zitten? Ho maar. Mits je ervan houdt om tijdens het lezen als een paal rechtop te zitten en de veren in je billen te voelen steken.

Authentiek retro

Landelijke loungestoel

Een lees- of loungestoel moet de ultieme stoel zijn om in weg te kruipen. Deze landelijke stoelen zijn stoer en warm tegelijk. Ze nodigen je uit om je in op te rollen, ver weg van de rest van de wereld. En dan kunnen het stoere uiterlijk van de Barcelona chair en de authentieke retro look van die oude stoel nog zo mooi zijn, deze stoelen blijven het met een ruime voorsprong winnen in comfort. Of je ze nu aan de eetkamertafel zet, of als stoel bij de open haard, hun warme en comfortabele uiterlijk blijft je uitnodigen. Dus als ik echt wil blijven loungen, kies ik voor een mooie landelijke loungestoel. 

Landelijke loungestoel