Letters als woonaccessoire - Mart
Home / Stories / Letters als woonaccessoire

Letters als woonaccessoire

Het is al niet helemaal nieuw meer, maar toch blijven ze oppoppen in de woonbladen: letters als woonaccessoire. En, eerlijk is eerlijk, zo’n woord op de muur of op je kast, geeft wel een sfeertje. Niet zozeer door het materiaal zelf, maar omdat die letters net iets treffends kunnen zeggen over de bewoner van het huis.

Letters van hout en zink

De meeste decoratieve letters zijn vervaardigd uit de materialen hout, zink of papier. Je kunt de letters als geheel neerzetten, zodat ze een woord vormen, maar het is natuurlijk net zo creatief om te kiezen voor slechts één letter als accessoire. Hierdoor creëer je een belangrijke blikvanger in je huis. Bij gebruik van één letter is het natuurlijk wel belangrijk dat deze groot genoeg is om als eyecatcher te functioneren. Zet de letter op een onverwachte plek; in de badkamer, op je keukenkast of in de vensterbank. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een meer voorspelbare plek, zoals op een plank of op de piano. In combinatie met een paar grappige schilderijlijstjes maak jij een bijzonder hoekje om nog eens extra naar te kijken

Jouw favoriete woord

Ga je toch meer voor ‘diepgang’? Dan kun je ervoor kiezen een aantal grote, houten of zinken letters te kopen, die bij elkaar een bijzonder woord vormen. Je kunt hierbij denken aan gangbare termen als ‘home’, ‘thuis’, ‘love’ of ‘Noël’. Dit laatste woord is natuurlijk alleen bruikbaar als kerst weer voor de deur staat. Zet de letters op een decoratieve plek naast elkaar. Vermijd het gebruik van teveel ander decoratiemateriaal, dan komen de letters optimaal tot hun recht.

Lichtletters

Natuurlijk zijn er ook vele andere manieren om letters te gebruiken in je interieur. Denk hierbij aan een stel oude lichtletters, letterstempels of een letterslinger. Lichtletters zijn er bijvoorbeeld van het Deense merk Housedoctor. De letterlampen bestaan uit een aantal lichtjes, die in de vorm van de letter gedrukt zijn. Erg leuk op de kinderkamer of in de badkamer. Omdat het licht van deze letters niet zo fel is, zijn de letters ook ideaal te gebruiken als nachtlichtje. Enig nadeel: de lichtlampen zijn behoorlijk aan de prijs.

De letterslinger

Ook helemaal hip: de letterslinger. Hang je favoriete uitspraak, woord of wens voor het raam of aan de muur. De letterslinger bestaat uit verschillende losse letters, die je aan elkaar bevestigt met splitpennen en draad. Je kunt de letters kopen in één pakket, dat 138 kartonnen letters, cijfers, symbolen  & metalen pins bevat. Kijk voor meer informatie op ippyswoondeco.nl

Je eigen tekst op papier

Wil je met een minimale hoeveelheid inspanning toch een leuke uitspraak aan de muur hebben hangen? Dan is dit echt iets voor jou: print je favoriete tekst of uitspraak uit op papier. Plak de uitspraak met een stoere washitape op de muur. En voila, je hebt je eigen ‘quotewall’.